"Birth may be a matter of a moment. But it is a unique one"

Yeeeey mej! Igår satt jag och letade rätt på julklappar till hela familjen :) Mest nöjd är jag över Nadjas klapp :) Jag är en bra storasyster :) Minst nöjd är jag över Linns eftersom jag fortfarande inte alls vet om det är något hon skulle tänkas vilja ha...det är så här när man inte får någon önskelista -,-

Engla väckte mig tidigt imorse :S Trött var Sandra. Stoppade ner Engla under täcket i min säng men där låg hon bara i ett par sekunder innan racet satte igång fram och tillbaka i rummet. Kastade ur nästan allt som låg i byrån och slog spindelmannen i huvudet på mig så jag " gåe upp" och "fitsa" Englas strumpor som hängde på halva foten :)

Idag åker älskling upp till Älvdalen :) Han ska spela på ett kalas och träffa gamla vänner. Det blir kul för honom :)

Gud vad alla är på tjocken nu då...Mysigt. Får en att fundera lite men i slutändan så känner jag att jag har mer än nog med en så det får allt räcka tror vi ;) Vore lättare att fundera på fler barn om jag hade ett fast jobb och lite mer koll på framtiden.

Om två dagar blir Engla 20 månader :O Helt sjukt fort går tiden. Tänk att det är så länge sen jag sprang omkring och såg ut som en hippo, att det är så längesen hon var född....GAAAAALET!


Ett par dagar innan hon kom..

'

15 minuter gammal tror jag :)

Puss på er :)

"Pain is temporary, glory lasts forever"

Jävla pissarm!!! De flesta andra jag känner fick inte ont direkt. Jag är en inte ett dugg rädd för sprutor, de skulle kunna skjuta prick på mig...MEN den där sprutan gjorde ont tyckte jag. Tror kärringen träffade en nerv för jag har legat och grinat hela natten. Brukar inte vara speciellt känslig....weird! Idag är det Englas tur...:S Min fisa, men de säger ju att barnen tar det bättre än oss vuxna. Hemskt att tänka på om hon skulle få lika ont som jag fick.
Tommy kände ingenting, han har liiite ont i dag. Känns som ett blåmärke sa han. Min arm känns som om den vore redo att amputeras typ....den stramar och värker från axeln ner i armbågen. Satt här och tyckte synd om mig själv när jag helt plötsligt kom på vad Krister och Hans-Ove skulle ha sagt...dom och deras korkade quotes -,-

Hoppas bara smärtan är värt allt, att jag inte smittas av något innan vaccinet börjat verka ordentligt :S



Hahahahahaha!


"Grisinfluensan"

Julhysterin är ett faktum. Vart än man vrider och vänder skallen så pratas det om jul, inte bara pratas, det pyntas med...Jag blir alldeles matt. Om jag satte upp gardiner och tomtar tidigare än dagen innan julafton skulle det nog åka ut innan tomten ens hunnit hit. Tycker det är vansinnigt mysigt när det sitter uppe men bara en vecka...Just därför pyntar jag inte med tomtar, gardiner och gran förrän dagen innan. Då får det sitta över nyår och sen ryker det igen.

Idag ska jag in och få det där eländiga svinvaccinet...Engla får vänta till antingen imorgon eller till nästa vecka. Vet inte än eftersom Säffles bvc sköterskor är såååå sega. Får knappt några ordentliga svar på någonting. Jag menar, jag skiter i hur fullt dom har. Min unge ska få sitt vaccin, det bara är så.

På tal om unge...Engla har legat på golvet framför tv:n och tittat i över en timme. Helt tyst och beskedlig...händer inte ofta det heller :) Fisan har dessotom klätt av sig så hon ligger i bara blöjan och myser med en filt :D Sööööööt är hon!

Nu ska jag greja lite här innan det är dags att möta upp älskling i stan. Eftersom han ränner ut och in hos folk var dag så har vi inte vågat träffas sen den sista extrema svinspridningen, vill inte utsätta Engla för några onödiga risker. Så vi har inte träffats alls på en vecka :D Så  u ska vi in, vaccinera oss och sen vänta en vecka till eller så, sen är allt som vanligt igen...Saknar honom:)

Hörs sen hörrni :D

"Each day of our lives we make deposits in the memory banks of our children."



Engla fick tokspel nu på kvällen också, buhu...vet inte varför. Hon skriker helt hysteriskt tills rösten nästan är borta. Satte mig hos henne, hon somnade men i samma veva jag gick så vaknade hon igen. Natten har varit jobbig, hon har inte vaknat och skrikit speciellt mycket men hon har vaknat och pratat flera gånger. Tycker det är jobbigt att hon inte får sova ordentligt :C

Tidigare i dag tog Engla och jag en lång promenad ut i mitt "gå-ner-i-vikt" spår. Kul. Engla gick 1,5 km alldeles själv samtidigt som hon körde kärran. Har aldrig sett på maken till envis unge när hon var så trött i benen att hon vinglade över hela vägen knödde jag ner henne i kärran ändå. Sura miner just då men det gick över ganska fort när hon kände hur skönt det var att vila sig lite :) Mammas lilla darling :D

Väntar på att House ska sluta så jag kan ringa älskling. Prata lite och sen sova :)

Lite bilder från dagen lär jag väl kasta upp också :P



Mammas lilla kämpe, stark som en oxe och söt som en maräng!



Åh gosh, om jag kunde äta upp dig min älskling :)



Engla vinkar och säger "Häj, häj kamjan"...:D



Prinsessan min!

Tog även två bilder på en av de två nya bebisarna i Nysse :)



Sötis!



Så söt liten en :)

Nej tack för idag, Natti natt hörrni!

"Mamma till en mördare"

Tittat på "Mamma till en mördare" och käkar negerbollar som jag och Engla gjorde tidigare. Ja visst här var man politiskt korrekta...not, men jag tycker faktiskt det heter negerbollar, tycker inge illa om mörkhyade för det...Ja åter till programmet. Kan inte tänka mig vilken mardröm det måste vara för de föräldrarna men jag tyckte de hade en sund syn på det ändå. Jag tror jag skulle känna likadant, aldrig kunna förlåta men heller aldrig sluta älska mitt barn....OM det inte vore något så sjukt som pedofeli eller barnamord för det finns ingenting som skulle kunna få mig att fortsätta älska någon som kan göra något sådant. Skulle nog bara älska minnena av hur den personen var innan, barndomen innan alla sjuka tankar kom och så. Låter väl som världens sämsta mamma nu kanske men det skiter jag i....

Engla fick totalt frispel förut när jag sa god natt och gick ut ur hennes rum. Skrek så hon nästan tappade rösten, satte mig där inne en stund och höll henne i handen men hon vägrade somna så det slutade med att jag gick ut. Då skrek hon i 5 minuter till sen tvärslockna hon...lilla fisan. Om kvällen börjar så kommer den antagligen att fortsätta så, blir att vara beredd på det känns det som :S

Nu ska jag titta på jordan och sen ta en dusch. Ska försöka komma i säng i hyfsad tid idag.

Natti natt!

“Music and rhythm find their way into the secret places of the soul”

Sitter och lyssnar på musik medan Engla river i sina saker på golvet bredvid. Har fortfarande lite ont i huvudet, bra mycket bättre än sist iofs men fortfarande nog för att det ska vara jobbigt. Väntar på att klockan ska gå så Tommy slutar, vill inte ringa och störa mitt i nåt jobb ju :/

Tycker att klockan ska gå så "Mamma till en mördare" börjar. Såg förra måndagen och blev chockad. En mamma som får beskedet att hennes äldste son är död och att det var hans lillebror som högg ihjäl honom. Blev arg när jag såg det, för inget av det mamman och hennes fortfarande levande son sa lät trovärdigt. Tyckte det kändes som om hela programmet gick ut på att smutskasta den andre brodern samtidigt som "mördaren" grät en skvätt och refererade till sin avlidne bror som "min älskade broder". Kändes bara som att han försökte ursäkta det han hade gjort. "Min bror var ju inte snäll när vi var små" blabla...Lika hans mamma, hon sa att de hade haft det svårt under sin uppväxt och att dom aldrig hade någon egentlig trygghet för hon jobbade ju. Men va fan liksom, det finns väl massa ensamstående föräldrar som jobbar men inte fasen blir deras barn pundare och mördare när de växer upp. Jag tror det finns en helt annan förklaring till varför hennes båda söner var som de var som man helt enkelt inte fick höra något om...men vad vet jag?!

Fundilurar på att ta en Treo nu och försöka bli kvitt huvudvärken :S

Höres...


Captain crash An' the beauty queen From mars....

Nu är det mer eller mindre klart, åker (förhoppningsvis) till Vimmerby nästa vecka och hämtar vovven :) Längtar! Många som frågat vad det är för en hund så, det är en schäfer-ovtjarka blandning. Tyvärr har den förra ägaren inte haft honom i så stor kontakt med småbarn men de gånger han har träffat barn har han varit snäll, sprungit över dom men det är ju Engla redan van vid då mammas 6 åriga "valp" är klumpigast av klumpiga! Men aldrig bitit någon eller något i alla fall :)

3dje dagen med fruktansvärd huvudvärk och illamående. Vette fan vad det är frågan om. Hela kroppen känns dassig och jag skulle helst vilja ligga nerbäddad i sängen dygnet runt. Inte för att jag gör så mycket nytta om dagarna utan mest för att det vore skönt att slippa springa omkring för att jaga min hyper-överaktiva dotter samt slippa höra hennes vansinnesvrål varje gång jag säger "-Nej Engla, ajaj"....Kanske inte är konstigt att jag har ont i huvudet. Meeeen, jag älskar henne lika mycket för det. Finns inget sötare än min lilla tjej, så säger visserligen alla mammor men mitt är mest sant bara för att jag har bestämt att det ska vara så :)

Jag har kommit på att jag vill bli bröllopsplanerare. Finns det någon marknad för det i Sverige månne? Kanske måste ge mig av till Amerikat för att få kunder...och utbildning ^^ Så är ni i giftartagen tycker jag ni ska betala mig för att kirra ert bröllop, tror jag skulle vara bra på det. Kanske beror på att jag själv aldrig vill gifta mig och därför ser vad som kan funka för andra...eller, hur lät det där då egentligen?! Ja skitsamma, jag skulle vara bäst!

Nu tänker jag hämta en ny snusdosa i kylen och dööööö av huvudvärken i soffan...

You and me we're invincible!

“A child reminds us that playtime is an essential part of our daily routine.”

Vaknade sent idag, runt 10. Hade inte mer än kommit ur sängen när telefonen ringde, det var R som ville jag skule komma och jobba då en ordinarie blivit akut dålig och var tvungen att åka hem. Så jag klädde på mig och åkte direkt. Ska jobba på samma rad imorgon tillsammans med GBJ, kan inte bli bättre :)

Fick meddelande av hon med hunden också, hon frågade om jag fortfarande är intresserad...Yeeey :D Ska prata med henne ikväll efter att hon jobbat klart. Måste bara försäkra mig om att han är säker att ha, tänkte på Engla och sådär. Är ju visserligen en bit att åka om jag kan ta honom, Vimmerby here i come men det är han nog värd tror jag :)

Nu ska jag ladda över lite bilder från telefonen till datorn och mysa med Engla, mammas skatt :D

Pussas!

“Car sickness is the feeling you get when the monthly car payment is due”

Åååh gosh vilken dag. Både jag och Enlisfisen har gått omkring i något slags febertöcken halva dagen, sura har vi varit bägge två också :) Men nu på kvällen lättade det upp och vi hade jätteroligt trots våra febervågor och halsont. Engla sprang fram till mig precis innan det var läggdax och sa "puss mamma" sen pussade hon mig på munnen...awwww! Mammas goa, underbara tjej. Engla åt glass till "middag" och kall drick yoghurt till kvällsmat, hon orkar inte äta något annat :( Stackars fisan.
Själv sitter jag och klunkar julmust, njuter av en snus och hoppas min vansinnigt stora halsmandel sväller av tills imorgon...hatar den!

Jag ringde på en hund idag. Hoppas verkligen att jag kan få träffa honom. Omplacering, 4 år :) Underbart fin. Hoppas, hoppas, hoppas!

Idol på tv men helt ärligt så orkar jag inte följa det längre. Audition var roligt men nu tycker jag bara att det är jobbigt att se. Tycker juryn är knepiga många gånger och oftast blir det så som nu. Att jag helt enkelt gör något vettigare med tiden och vad skulle kunna vara mer vettigt än detta. Dricka julmust och bli fet samtidigt som man skriver blogg. Jag gillart! Eh...eller ja, inte fetbiten men det andra :)

Satt och fundilurade idag på om jag ska försöka byta försökringsbolag. Den där jävla bilförsäkringen tar kål på mig. Pratade med pappa om det innan han åkte...kanske vore nåt det. Eller tänk om jag bara kunde skynda mig att fylla 24 snart...Liten skit än jag ju :/ Ja vi får väl se hur det blir, känns bara så skitigt att betala 400 spänn varje månad för vanlig jävla trafik på en gammal holk som den där -,-

Ha en bra kväll och natt allihop!

Pussas!

“The best Christmas of all is the presence of a happy family all wrapped up with one another.”



Sjuka är vi! Suger! Engla har feber och antagligen ont i halsen, hon berättar inte riktigt men däremot vägrar hon äta så då brukar det vara halsen som spökar. Jag har världens största halsmandlar och lymfarna är svullna runt halsen, i nacken och under armarna -,- Jag HATAR att vara sjuk...ugh :C Blir ju problem med vaccin för min del med...man ska ju inte vara sjuk när man får det liksom.

Har precis lagt fisfjärt nu och hoppas hon får sova en stnd, natten har ju varit allt annat än lugn :/ Själv ska jag ta tag och vika ett par maskiner tvätt...vilket jag också hatar! Hade helst bara kastat in allt i garderoberna men nu när man är mamma och vuxen så måste man väl göra det fint...i Englas garderob i alla fall.

I övrigt då..hmm, jo jag försöker få Engla att vilja sitta på toaletten lite smått :) Hon har kissat där en gång nu vilket jag tycker är ett STORT framsteg, nu ska vi bara försöka göra det lite oftare...om hon vill :)

Vill ha en massa massa pengar känner jag. Jag vill kunna köpa ordentligt med julklappar, tyvärr ser det inte ut som om det blir något överflöd av varken pengar eller klappar men det blir nog bra ändå. Det brukar inte vara antalet klappar som gör folk glada utan snarare vad man köpt, även om det bara är 1 :) Dessutom är våra jular de bästa även utan klappar, vet inte hur alla andra har det men i vår familj räcker det med att umgås och äta gott så brukar julen vara som gjord sen. Älskar min familj...Ni är BÄST!

Nu till tvätten...höres!

Kastar in världens finaste låt med....:D


“There aren't enough days in the weekend.”

Helgen försvann vart?! Hmm, jag har varit hos Tommy hela helgen. Det var nämligen så att när Tommy skulle släppa av mig här hemma i fredags så började Engla, som skulle med honom in till Säffle att gråta och skrika hysteriskt att "mamma bortaaaa"...Pallar inte! Snacka om att använda mina ömma moderkänslor för eget syfte...haha ;) Nä då, min lilla fisa var ju bara trött och det hade säkert gått över så fort dom kommit hem men just då pallade jag inte att lämna henne...sååå, jag följde med. Givetvis har jag legat däckad med feber och halsont hla helgen men vi har haft det bra ändå :)

Sitter och funderar lite..kommit fram till att världen är en mycket, mycket sjuk plats och då pratar jag inte bara om peddon och annat drägg. Jag pratar helt enkelt om sättet människor beter sig på, de snackar skit, vänder kappan efter vinden, ljuger och spelar spel med andras känslor. Klarar inte av falska människor...jag brukar visa ganska öppet vad jag tycker om folk, i många fall slutar jag bara att prata, ignorerar dom för att alla ska slippa bråk och annat men jag låtsas inte tycka om människor som jag faktiskt inte tycker om. Ifall jag frågar och kommenterar saker betyder det bara att jag faktiskt är genuint intresserad och att jag gillar personen i fråga...så det vet ni nu :) Alla jag kommenterar och frågar saker gillar jag som människor...!

Hade en helvetisk dag på jobbet i fredags :/ Fast vissa problem får helt enkelt ignoreras när man är på jobbet. Hur som så hoppas jag andra också snart upptäcker att jag inte har så fel när det gäller vissa!

'

Min  dotter kallar nu...oj oj, bäst jag skyndar mig ;) Höres!


“The first fall of snow is not only an event, it is a magical event”???!!!

En evighet sen jag skrev nu. Shame on me!

Sitter och stör mig och har stört mig länge nu på omoget folk som bara vägrar ta några som helst rationella och mogna beslut här i livet. Syftar inte på någon särskillt just denna gång utan har bara sett en tendens till total galenskap runt om i landet. Vad är det för fel med att bli vuxen? Ja jag menar inte att man måste vara som en 70 åring så fort man kommit över 20 gränsen. Jag menar snarare att även om man festar och härjar så kan man bete sig som en vuxen människa resten av tiden. Men jag tycker det enda folk gör är att super, och när de inte super pratar de eller planerar för nästa utgång och nästa fylla. Dricka hit och dricka dit. Sådan kanske jag också hade varit om jag inte hade haft Engla? Ja, jag vet faktiskt inte...Nu kommer säkert massa människor missuppfatta hela min poäng och tror att jag sitter och klankar ner på alla som vill vara unga fria och leva livet men det är som sagt inte så jag menar. Önskar bara att folk kunde tänka liiiite längre än vad näsan räcker.

Trött idag. Kom i säng sent och vakna av en hysterisk Engla kl 06.30

Imorgon jobbar jag mellan 07.30 oxh 13.00, är skönt att få in lite extra timmar. Efter jobbet åker vi till mormor allihop. Ska bli jätteroligt, var ju ett tag sen vi sågs nu. Önskar både mormor och farmor bodde närmre så man slapp åka så långt för att ses :/

Det snöar! NÄÄÄÄÄÄJ På med vinterdäcken på bilen och dags att inhandla nya underställ och mössor och grejer. Vill inte, vill inte, vill inte! Finns verkligen inget värre än den första snön, när man var liten älskade man det. Men nu för tiden känner jag mig bara...frusen! Kan tänka mig att dra på mig skalbyxorna och ta en pulktur här hemma iofs, och snömula Tommy ^^

Behöver verkligen, verkligen köpa en ny jacka med. Köper nog en skaljacka om jag får råd. Nya vantar och ny mössa till Engla, halskrage, skor...Åh massor :S

Nä fan, lär nog sätta mig och göra en inköpslista :O

Puss hej!

RSS 2.0