Slak som en gammal fisk

Ja det vill jag lova att jag är. Idag kom Linn hem, Anthony blev sååå glad :-) Och Linn med. Ja som sagt, jag känner mig som en slak gammal fisk, är inte van vid mer än en bebis och nu har jag haft två i nästan två dygn...haha. Nog för att de har varit hur goa och snälla som helst men det är en väldig skillnad på att ha två helt plötsligt :-)

Nu har jag precis skrivit ut mina GI recept, så fort jag hinner ska jag iväg och handla på mig allehanda nyttigheter och sen är det bara att hoppas på att det verkligen hjälper, MÅSTE gå ner i vikt, har fortfarande minst 10 kg jag vill bli av med och sedan ytterligare 5 efter det förhoppningsvis :-) De sista veckorna innan Engla kom svällde jag upp som en sådan där helium ballong, enda skullnaden var att jag lyfte garenterat INTE från marken. Tommy kan inte ens lyfta upp mig nu trots att jag inte har någon bebis i magen, känns sååååå hemskt. Inte för att jag ser skitfet ut men jag hatar att se ut som jag gör. Väger hela 20 pannor mer nu än när jag och Tommy träffades...haha, det gör förvisso han också men det är ju inte meningen att jag ska kunna lyfta upp honom så...men vi skulle nog behöva gå ner lite till mans :-)

Imorgon ska jag på första föräldragruppen efter att alla bebisar har kommit till världen, spännande :-) Ska bli så kul att se och höra hur det har gått för alla :-) Engla är yngst så jag är mycket spänd på att se om hon är mycket mindre än de andra, fast det tror jag inte. Förra tisdagen vägde hon 6240 och var 60 lång så hon hänger nog med ganska bra i viktsvängen :-) Min goa unge....hon är så mysig :-D *ÄLSKAR*

Tommy kom hem från dalarna idag igen :-) Han har varit uppe och fotat för omslagen på sin skiva...haha. Det har varit mycket fotografering i helgen, är mycket spänd på att få se både Linns och Tommys bilder :-D

Mitt hem ser ut som en soptipp, och jag orkar bara inte ställa mig och städa upp idag, allt var så fint när jag vaknade imorse men efter en heldag med två bebisar varav den ena är uppe och stapplar runt och river i allt kan det lätt bli såhär...haha. Anthony har kommit på att mosters böcker, cd-skivor och dvd filmer är MYCKET roliga att leka med, mycket roligare än svindyra fischer-price leksaker(som jag ärvt btw, tro inte att jag går och köper sådan dynga)....Nej, kastruller och allt man absolut inte får leka med är skoj :-D Han är så go, lilla killen*älskar honom med*!!!!

Nej nu ska jag ta min olätta helium-ända och röva mig i säng innan jag somnar på tangentbordet(har hänt förr). Natti natt alla :-D

Tack älskling...

..för det fina inlägget i din blogg. Måhända att jag gjorde det mesta av jobbet med at bära och föda barn men utan dig vore inte Engla, Engla så det är jag som ska tacka. TACK FÖR VÄRLDENS VACKRASTE BARN!!! Ja på tal om Engla, guuuuud vad jag älskar henne, hon är bara helt underbar :-) Igår plockade hon upp Tommys nycklar från bordet och stoppade dom i munnen, idag skrattade hon till ordentligt för första gången (som jag hört i alla fall), hon stoppade till och med in nappen i munnen själv idag trots att den låg en bra bit från munnen :-) *stolt mamma*

Anthony har bott hos mig sedan igår då Linn hoppade på bussen till Sthlm för att bli fotograferad av en fotograf som ringde henne för ett tag sedan, HA, min lillasyster är fotomodell (typ), älskar dig gumman!!!! Jo Anthony i alla fall, haha, han är så gosig, lilla busunge vad han härjar med oss. Härligt, då får vi veta att vi lever :-D Idag ställde pojken sig upp framför tvn och började dansa, helt otroligt då han lärde sig stå för bara ett par dagar sen. Han har otroligt bra balans och han är såååå duktig *stolt moster*....Haha. Glömde tyvärr att berätta det för Linn när vi pratade förut så jag hoppas att jag kommer ihåg att berätta för henne imorgon...annars kommer jag väl på det när hon kommer hem antar jag :-) Hon kommer imorgon så nyheten hinner ju inte bli gammal direkt :-)

Idag har min dag varit fullspeckad med BARN, haha, har varit full rulle sedan kl 7 imorse :-D Är trött men det är det värt, man vill inte missa en enda sekund med dom små liven ju. Allt går så fort och snart är dom 18 år och finniga...usch, hemska tanke, att dessa nu så små och oskyldiga barn kommer att växa upp till finniga, hormonstinna tonåringar som vägrar att lyssna på vad man säger åt dom, haha. Men man får hoppas att jag kan lära Engla allt som min mamma lärt mig :-) Min mamma är nämligen världens bästa mamma, hon är vår idol, tror att alla vi barn kommer att ta mycket efter henne när det gäller uppfostran av våra barn. Tack mamma för att du alltid gjort ditt bästa, trots att vi kankse inte har visat vår tacksamhet varje gång....ÄLSKAR DIG!

Nej nu har jag ju uppdaterat i alla fall, nu är det dags att sova för att sedan vakna upp till ytterligare en härlig dag med de små liven. Lägger in lite bilder så ni får se de underbara små!
Natti natt och ta hand om er! Pussar!!!!!



Världens goaste lilla flicka! Min underbara dotter, älskar dig mer än livet självt!



Gose Anthony :-) Fina pojke!



Så här ska man göra lilla kusin, jag ska lära dig aaaaaallt jag kan!



Djupt koncentrerad...



Success!!!

Lilla goa unge!

Min stackars lilla prinsessa håller nog på att bli förkyld tror jag. Hon är snuvig och nyser mest hela tiden, skriker mycket gör hon också...Min lilla stackare. Men nu sover hon i alla fall. Jag är i full gång att planera Englas dop :-) Joel ska vara Englas gudfar och förhoppningsvis vill Linn och Nadja vara gudmödrar. Fundera även på att fråga mina kusiner om någon eller bägge två skulle vilja vara det också. Jag är nämligen gudmor åt Thor min kusins son :-) Jag har suttit och räknat lite på hur många som kan tänkas komma på dopet, om alla vi ska bjuda kommer så blir vi 44 pers sammanlagt, hehe. Men eftersom hälften är dalmasar och de kanske inte har lust att åka 60 mil bara för ett dop så kanske vi inte blir så många....Vi får se helt enkelt.

Imorgon kommer pappa hem :-D Kul!!! Man saknar honom så när han är borta på jobb...Men som sagt, han kommer ju hem imorgon.

Jag har lugnat ner mig lite efter gårdagens incident med Nordea i alla fall...Hatar dom visserligen lika mycket som igår men jag är lugnare i alla fall...haha. Fattar dock inte hur man kan vara så JÄVLA korkade...hmm, thats my life ^^

Nej nu ska jag gå upp och börja plocka fram grejer för bakning..haha, har redan bakat en äppelpaj idag och ska nu fortsätta med kladdmuffins. Ska göra typ 4 satser och frysa in, gott att ha på dopet sen!



Suddig bild men fin ändå :-)

SkitNordea!!!!

Jag måste vara förbannad(så som i förbannelse), spelar då fan ingen roll hur mycket man än förösker så vill sig ingenting ibland. Jag och mamma åkte upp till Ica för att handla en del mat, jag hade bara 140 kr i plånboken och inget på mitt swedbank konto så jag plockade glatt upp mitt Nordea kort på som jag vet att det sitter över 2000 spänn på. Vi plockade på oss ganska mycket, alldeles för mycket för att mina 140 kronor i kontanter skulle räcka i alla fall. När jag kommer fram till kassan och drar kortet så står det i den lilla displayen att kortet är för gammalt...VA?! tänkte jag förvirrat, tittar på kortet och ser att det gick ut i februari i år. Då kommer jag genst till min nästa fråga, vart i hela helvete är mitt NYA kort då? Får låna telefonen av snälla Solveig och ringer till Nordea, inte nog med att det tog 10 minuter för dom att svara utan kärringen i andra ändan påstod dessutom att de hade skickat ett nytt kort i januari i år....Troligt sa jag, eftersom allt som kommer från Nordea och Swedbank stoppas i min pärm med viktiga saker, jag läser alltid ALLT som kommer från banken. Då ber jag henne snällt att föra över pengarna till min mammas konto istället..."Javisst, har du din kortläsare med dig" WHAT?! Jag står bland hyllorna uppe på Ica och skäms ögonen ur skallen, klart jag har min kortläsare med mig....haha eller hur. Nej då kan vi tyvärr inte hjälpa dig. Inte ens min PERSONLIGA kod var nog intygan på att jag var jag, trots att ingen annan kan ha min personliga kod, då den faktiskt är PERSONLIG!!!!!!!! Jävla förbaskade *fult ord*.....Solveig frågade om hon skulle ställa in vagnen i kylen så kunde vi komma tillbaka ikväll och betala när vi fått hem mer kontanter och vi fick vackert tacka ja till detta och försöka smyga ut ur butiken i skam, för nog fan känns det oerhört pinigt när man inte kan betala, vad det än beror på?!

Sommaren är kort?!

Ja idag hade Estelle skolavslutning, till hösten börjar hon i sjuan inne i Säffle...Vad stor hon har blivit :-D Vi var på skolavslutning i Gillberga kyrka, missade visserligen hälften för Engla skrek så jag stod utanför en bra stund men när jag sendan kom in igen så var det dags för 6:an att sjunga sin avslutningslåt....Då sjunger dom verkligen "Sommaren är kort, det mesta regnar bort..." Hur fan tänker man om man ger barnen en sån låt?! Jag menar, man ska väl känna att det är skönt att ha sommarlov, se fram emot alla lediga dagar med sol osv...inte ska man behöva stressa igenom hela sommaren bara för att den kan vara kort och regna bort???!!! Jag blir såååå irriterad....Hur som helst så gick hon ur sexan idag...hihi. Efter avslutningen åkte vi hem till oss och fikade med Evelina och Nina :-D Evelina fick hålla Engla en liten stund :-) Gissa om hon blev lycklig....

Eftersom jag är så kass på att uppdatera varje dag så måste jag ju skriva med här att min lillasyster Nadja klarade sitt körkort i förrgår :-D GRATTIS älskade lillasyster, är såååå stolt över dig...Men nu kör du banne mig som folk...*Tss*

Jag har köpt en jättefin sänghimmel till Englas säng, det blev så fint i hennes lillahörn nu :-D Min lilla prinsessa, haha...Hon är så fin :-D Finns inget som kan få mitt hjärta att smälta så som när hon ler mot mig...Älskar dig gumman min!

Nu dags för lite bilder då :-)



För er som kanske undrar så är Evelina mitt barn :-) (Jag har varit barnvakt från och till i tre år åt henne och hennes lillebror) Såå fin och go liten tjej :-)

Goooooooood morning!

Åh, Engla väckte mig kl 04,30 imorse och har skrikit konstant sedan dess. Vet inte vad det var för fel, magen skulle jag tro men jag är ändå inte riktigt säker....Nu sover hon i alla fall och får förhoppningsvis göra det ett par timmar till, stackarn. Jag avskyr när hon blir sådär ledsen och det är näst intill omöjligt att trösta henne....:-( Mammas lilla stackare...Hon somnade alldeles precis nu i alla fall efter 4½ timmes ont i magen, hon måste ju vara totalslut :-(

Själv ska jag hoppa upp på orbin och springa lite, sedan ska jag plocka ihop i lägenheten för Evaoch barnen skulle kanske komma en sväng idag. Jag är också hyffsat slut efter den här morgonen och speciellt eftersom jag inte kom i säng förrän 01,30 inatt ^^ Men jaja.....Funderar på att åka in till Säffle en sväng sen...måste köpa en ny bh för mina bröst pyser liksom ut ur mina gamla....Style Ala Soffe.....Nej tack!
Tänkte ta sådana där före och efter kort på min mage här för ett tag sen men jag tror jag väntar ett par hundra år till ianna jag visar "påsen" som kanske, eventuellt har försvunnit då....Jag såg nämligen att Linnsystern hade lagt ut sådana bilder men hon är ju smal igen.....Och dessutom så ska ingen av mina blogganhängare behöva utstå det...

Undrar om mami har vaknat än...Jag var hos henne alldeles nyssens men då snarkade hon och sov fortfarande, men nu kanske hon vaknat?!

Du Linn, om du läser det här innan kl 12 idag så kan du väl komma ner hit idag...Eva och barnen skulle ju som sagt komma och det kanske skulle vara roligt för Loke att leka med Ante eventuellt???!!! Call me....höhö!

Kisses!!!

Blogg.se krångel!

Hmm, äntligen. Då har man stått i kö hur länge som helst också...

Har något jag måste dokumentera: Engla sov HELA natten inatt, första gången (stolt mamma)! Hon är så duktig min lilla tjej :-) Jag vaknadekl 7 imorse av ett gallskrik från spjälsängen, rusade dit och finner min älskade dotter på sniskan, det vill säga, hon flyttar runt själv i sängen...ålar sig som en mask :-D



Se vad fin hon är då....Mostrarnas strumpor har hon på fötterna också!!!

Idag åkte Tommy upp till dalarna igen....Tomt men ganska skönt ändå. Inte för att vara taskig men jag får mer gjort när jag är ensam av någon anledning...Men klart jag saknar honom...min pojk :-D

Engla har varit lite kinkig idag. Hon sover just nu men väldigt ytligt, jag hör henne i babyvakten hela tiden när hon bökar runt uppe i sängen sen somnar hon om igen. Hon har lite magknip för det gick inte få henne att rapa efter sista måltiden...Jag och Engla har dansat idag, till min Hammerfall skiva :-D Engla diggade med i början sen tvärslocknade hon i famnen på mig...vaknade visserligen till så fort jag la henne ifrån mig men då fick vi göra om samma procedur igen.
Hon är så go :-) Mammas lilla skitunge! Jag har bara haft henne i 9½ vecka men jag undrar fortfarande vad jag tyckte var viktigt innan hon kom till världen?! Vad ägnade jag mina dagar åt innan hon kom? Ingen som vet kanske...höhö. En fördel med att ha barn måste ju vara att man kan hamna på deras nivå utan att det verkar löjligt...Som när Engla blir lite större till exempel...då kan jag leka med barbiedockor med henne utan att någon säger något.. (snacka om att jag har längtat :-))
Även titta på filmer som Emil i Lönneberga och en massa barnsliga filmer som man kanske inte "vågar" titta på annars :-D Barn är bra med andra ord!!!

Idag bad jag Tommy köpa med en snusdosa eftersom jag har slutat amma Engla nu (det fungerade inte på långa vägar och jag har kämpat som en besatt i två månader utan resultat skall tilläggas i FALL någon skulle vilja lägga in en elak kommentar) men tror ni att MIN snus sort fanns eller....NÄE. Jäla skit fan :-) Haha...men det kanske var bra det....när man faktiskt har lyckats sluta så är det ju askorkat att börja igen (inget ont om dig gumman^^) men jag har verkligen saknat snusen...Cigaretterna kan fara så långt det går åt pipsvängen men snusen....Sicket elände!!!

Guuud va varmt det är idag btw....vår termometer visade 35 grader celsius i skuggan idag...I SKUGGAN! Va fan det är ju rena galenskaparna....Jag har knappt orkat ut på hela dagen och att ge sig ut med Engla är ju inte att tänka på....Vi har suttit som två blöta fläckar i soffan halva dagen. Engla satt I en blöt fläck också skall tilläggas...haha, hon satt utan blöja en stund....Gissa om hon kissade^^ Suprise, suprise! Men det gör inget för hon är fortfarande den underbaraste (ordet finns ju inte men vem bryr sig) som finns :-D


Bilder från igår!

Här kommer lite bilder från igår när systrarna och Anthony var här nere :-D

image41image42image46

Usch för fänkål!

Ja, jag säger då det, fy vad äckligt med fänkålste! Hade tänkt att jag skulle få igång brösten men fy vad vidrigt! Jag läste att man ska dricka 3 koppar fänkol- och aniste i 3 dagar så ska mjölken kunna komma igång, FINE, tänkte jag och gjorde iordning....GAH det var det vidrigaste jag druckit någonsin....Nä salvia är värre men detta låg då fan inte långt efter. Just när man får in det i munnen blir man lite lurad då det inte smakar mycket mer än vatten men eftersmaken....shiiiiit alltså. Jag har druckit 2 koppar idag redan och ska väl ta den tredje här om någon timma. Jag bunkrar upp med en chokladkaka bredvid koppen och sen klunkar jag, slänger mig på chokladkakan och mölar munnen full så den äckliga smaken ska försvinna....Inte lätt att vara en mjölktom ko :-(

image38

Det här är en snuskig, äcklig och fruktansvärd kopp med fänkål -och anis te....UGH!


Min lilla prinsessa har sovit typ hela dagen hittills, vi var visserligen ute halva dagen igår och alla vet väl hur frisk luft påverkar de små....Dom sover sååå fint efter en heldag ute i friska luften :-D Jag satt och kikade i köket imorse och fäste blicken på mitt ganska fula och väldigt vanliga flaskställ och blev konstigt nog varm i hela kroppen...JAG HAR BARN!!! Vilken känsla egentligen...haha. Älskar att vara mamma till världens goaste lilla tjej <3


Imorse när jag klev upp möttes jag av en fruktansvärd syn...Min en gång så fian Aloe Vera blomma låg alldeles söndersliten på golvet :-( Buhu....Jag har ju tre små söta kattungar som hittar på en massa bus när dom är tillsammans allihop. En av dom ska Nadjasystern ha så henne blir jag förhoppningsvis av med snart men de två små pojkarna har ingen velat ha än...

NÅGON SOM ÄR INTRESSERAD? Två små hankatter, långhåriga ch svarta. Underbart fina :-D Haha, ingen kommer antagligen svara men det är ju värt ett försök. image40

Fina va?! Hihi!

Nej nu ska jag nog upp till lilltjejen igen men jag skriver säkert mer sen! Ha det gött...HÄJJ- Som vi sa när vi var mindre :-D

Duktigt idag!

Idag har jag varit skiiiiiitduktigt. Jag började dagen med ett pass på orbin, sedan klädde jag på Engla, grejade en flaska och la henne i vagnen. Hon somnade efter att hon hade ätit...mammas duktiga tjej det :-) Hon vaknade visserligen typ 40 gånger innan hon slocknade ORDENTLIGT men det behöver vi ju inte lådsas om. Hur som helst, efter att hon hade somnat blandade jag till en massa väggkalk och kalkade halva ladugården :-) Det var ganska jobbigt....Speciellt med tanke på solen jag stod i...Ser numera ut som Sebastian i lilla sjöjungfrun!!! När jag var klar med kalken bytte jag om, tog mig en rejäl raggardusch och for bort till Nina. Hon kom hit när jag kalkade och frågade lite halvdesperat om inte vi kunde ta barnet med oss bort till henne och fika, hennes två barn hade nämligen 4 kompisar med sig hem efter skolan och hon saknade lite "vuxet" sällskap....Inte för att jag känner mig speciellt vuxen, nä jag känner mig mer som ett sådant där fossil man gräver upp i utkanten av Chile efter ett antal tusen år...Nej vuxen är fel ord...övermogen passar bättre. Jag menar, ska man ha ryggont som en gammal överarbetad nucka?! Nä jag tycker inte det men wtf....Jaja, hur som helst, vi fikade sen ringde Linnsystern och frågade var vi höll hus. Hon, Anthony och Nadja kom ner idag....åkte hem och fikade en gång till, lagade mat och städade....mycket bra gjort av mig. Nu på kvällen har jag flängt runt hit och dit för att plocka undan all skit som man lagt fram under dagen och alldeles nyss stod jag på orbin igen...Här ska inget fett bli kvar inte...
Hatar att se ut så här, som en lunchkorv i ett hotdogs fodral :-( Surt sa räven men så kan det bli efter att man fött barn!!!

Nej nu ska jag gå upp till mina älsklingar där uppe, måste upp och snusa på barnet lite...haha. Det kan man aldrig göra för mycket tror jag :-) God natt med er!

Bilder på ladugården och min nya tan ommer imorgon...Bye!

Baknoja, spya och kissiga blöjor...mitt kall här i livet :-)

Igår bakade jag...igen :-D Gjorde fler kladdmuffins, GUUUUUUUD så gott :-) Jag frös in dom flesta men nog hann jag bjuda resten av gänget på en varsin innan dom svalnade...Mumma säger jag bara.

Efter bakningen slocknade jag i soffan...skräll! Hade babyvakten med mig dit men när Tommy kom upp hörde han Engla skrika men jag vaknade då inte...Tur att jag inte hade sovit allt för länge vilket i sin tur betyder att Engla inte hade skrikit allt för länge. Hon åt sen slocknade hon mellan mamma och pappa :-D Hon väckte mig igen vid 5 imorse och ville ha mer mat...lilla skruttmaja. Älskar verkligen min unge....haha :-D

Vi var på bvc igår och vägde, Engla väger snart 6 kg. Hon vägde 5740 g och är numera 58,5 cm lång....STOR tjej, haha. Var på efterkontroll igår också, allt såg bra ut så nu blir det på med träningskläderna och upp på orbin. Sen ska jag nog köpa en sån där Abtronic tror jag...Värt ett försök i alla fall. Vill ju inte ha bebispåse på magen för resten av mitt liv heller.

image34
image36image37


Ja såg så min dag ut igår :-) Bilder på kladdmuffinsen och mammas lilla muffin....Älskar dig Engla!

Gah....Trött :-D

Inatt har Engla sovit som en liten stock. La henne 20.30 igår kväll och on sov till 04,55 imorse, GUD SÅ SKÖNT!  Tack gode Gud för ersättning säger jag bara. Visst om amningen fungerar broblemfritt så är jag helt övertygad om att det är bättre för barnet men nu gör det inte det för mig och Engla är mkt mer nöjd nu än vad hon någonsin har varit. Ändå känner jag mig som världens sämsta mamma som en tänker tanken på att sluta amma redan...Men vad ska jag göra+! Jag har nästan ingen mjölk alls och hon får mer ont i magen om jag delammar än vad hon får när jag inte ammar alls ju....Hmm, problematiskt! Jag har suttit på FL och läst tonvis med foruminlägg om krånglig amning och den här fruktansvärda ångesten man känner inför att sluta amma...Fattar inte varför egentligen. Min dotter mår som sagt bättre av ersättning och sover bra mycket bättre :-) Det är ju det viktigaste, att hon mår bra :-D

Nej ni gott folk, nu ska jag gå och käka frukost :-D Smasken :-9

Engla är 2 månader idag!

Jepp, idag på Englas två månaders dag har vi varit in till Karlstad och hämtat Estelle. Vi stannade hos Linn en stund sedan följde Linn, Anthony och Nadja med ut till Barnens Hus där jag köpte ett flaskställ. Mycket bra mojäng :-d Har även hittat en sänghimmel som jag ska köpa till Engla sen, jättesöt! Köpte blöjor och lite mjölk sen hem. Nu ska Tommy och mamma bort till Nina en sväng, där vi för övrigt var och grillade igår, Mycket gott :-p Evelina blev överlycklig när hon fick hålla Engla för första gången...sen matade hon henne lite grann :-) Jag och Engla ska gå upp sen ska jag föröska få henne att somna om en stund.

Här är lite bilder på skruttan på 2 månaders dagen :-D

image32 image33

Malin, lilla Malin!

Ja, natt till igår körde en gammal kompis till nadja ihjäl sig. Fruktansvärt!!! Jag fattar inte vad som händer. Hon var på fest, blev förbannad och tog en bil...Varför? Hon var bara 18 år, om en vecka skulle hon ha tagit studenten, hon blev moster här i dagarna...Varför??? Har man inte mer till omdöme när man är såpass gammal. Man sätter sig inte i en bil, full och utan körkort. Hon gjorde det och är nu saknad av ett helt samhälle och säkert fler därtill.

Hoppas hur som helst att du har det bra lilla Malin! Hoppas du ser och vakar över din familj, de hade behövt dig här men får ha dig där istället!

RIP!

RSS 2.0