Audi

Jag vill ha en bil...Nu! Sitter och spanar in fruktansvärt fräscha A6 or på blocket. Hittade en -99 för 49,000. Lätt att jag skulle kunna ha den :-) Behöver bara hitta någon som vill låna ut pengar för banklån tänker jag då inte ta...Kanske inte kan ta ett heller, har ju inget fast jobb efter mammaledigheten så det suger ju fett.

Kanske pappa vill låna ut...Hmm, nä inte troligt då jag fortfarande är skyldig honom massa pengar för körkortet (som jag egentligen inte har så stor nytta av när jag inte har någon bil)...:-( Det här suger!



Såhär ser den alltså ut...inte samma bil men den ser ut som denna! FIIIIN!

Nu ska jag snart gå upp och se om gumman vill vakna. Vi ska vandra iväg till bvc för att väga och mäta lite. Ska även fråga om några märkliga utslag Engla fått. Trodde det var blöjeksem först men jag tror det är något annat...får se vad sköterskan säger. Hörs kanske senare!

GAH, jag döööör!

Fy fasen vad varmt det är...Jag trodde både jag och lillfisen skulle flyta bort idag när vi var med mamma och Estell in till stan och handlade. Galet!!!

Igår höll Karolina och Irban dop för lille Fabian. Precis inna de ska till at kliva upp till dopfunten lämnar Karolina över Fabian till sin farmor och Urban och ställer sig sida vid sida framme vid altaret. VA?! Suprise, suprise...de gifte sig i samma veva..haha. Tror ni man blev förvånad eller :-) GRATTIS, GRATTIS!
Mormor satt bredvid oss längst fram i kyrkan och när 10 minuter av vigseln gått gastar tanten högt och tydligt; "GIFTER DOM SIG?"...haha, redan!!! Mormor är en sådan där människa som man antingen älskar eller avskyr tror jag. Kommer ihåg när Tommy hade spelning på puben i Molkom och mormor bestämde sig för att åka dit. Gissa vem som fick följa med henne?! JAG! Först tog det två timmar att klä människan, det ena kunde hon inte ha för då såg hon tjock ut och det andra såg hon lösaktig ut i så det slutade med att hon tog på sig en gammal blus som hon köpte när Karolina var född, det vill säga 1983 (om jag inte minns helt fel) över blusen drog hon sedan en ganska för liten väst och sen bar det av ner på samhället. Först började hon gnälla i bilen om hur halt det såg ut och så fort vi kom ut ur bilen, hur halt det VAR :-) Jag lotsade henne mot dörren där vi möts av en mycket stor och ganska hal trätrapp...."Åh nej men det här går ju inte", tjöt mormor. Jo då, sa jag, jag hjälper dig. Sagt och gjort ,det var minsann bara att försöka trycka upp tanten på översta trappsteget...bäst jag står där och försöker få upp en mycket vresig och halvilsken mormor kikar jag in genom fönstret som vätter mot trappen. Där sitter en ung kille och stirrar ganska klentroget på skådespelet utanför. Helst plötsligt ser jag hur det börjar rycka i killens mungipor och världens flin, ja, på gränsen till asgarv spelar i hans ansikte...Hur håller man masken då?! Svaret är, det gör man inte...jag höll på att dö av skratt och mormor med dessutom (mitt skratt då) tappade henne nästan....Väl inne skriker mormor.."Gud va högt det är, sänk musiken lite" Det var då hela bygdens sura gubbar vände sig om och började fräsa...sen höll det på så hela kvällen. Mormor skrek "Tommy, spela Gunnar Vägman" och alla suckade, stönade och fräste...Men guuuud så kul det var ändå. Det är ju inte alla dagar man tar med sin 82 åriga mormor på puben :-) 

Åter till dopet....Dagen var mycket trevlig och Engla var lugn nästan hela dagen :-)

Jag VANN! Hahaha, både klänningen och skorna...så himla skönt och nu är allt betalt också! Nu har jag i alla fall nåt att ha på mig på Englas dop, sen hur bra det ser ut det får vi se då.

Grattis min älskade lillasyster på din 19- års dag. Det var mycket trevligt att träffas och umgås lite idag :-) Hoppas fortsättningen blir minst lika trevlig! älskar dig...PUSSPUSS!

Nej nu ska jag gå och sova tror jag. Natti natt på er allesamman!





Det kanske bara är jag?!

Sitter och läser bloggar och ser på Familjeliv hur människor praktiskt taget överöser det tomma babyrummet med saker många månader innan bebisen är beräknad...Hmm, jag vet inte men jag vågade knappt köpa någonting innan Engla föddes. Även om det händer saker väldigt sällan så kan man ju faktiskt vara en av de där få procenten som inte får komma hem med en frisk och välmående bebis...att ha gjort i ordning ett helt barnrum, köpt alla kläder som kan tänkas behövas och till och med köpt nappflaskor är i min värld helt galet. Vem orkar komma hem till ett färdiginrett bebisrum utan bebis, utan att bli helt galen??? Jag hade ALLA bebissaker (som jag fått, köpte som sagt ingenting innan hon var född) i lådor i garderoben. Skötbordet låg i kartongen så det bara skulle va att lämna tillbaka om det nu hade hänt något. Även om min graviditet såg helt normal ut så vågade jag inte chansa på att jag skulle vara av de lyckligt lottade och inte nog med det...bara för att bebisen är född så innebär ju inte det med automatik att allt kommer att gå bra fortsättningsvis...det finns många saker som kan drabba de små. Nu säger jag inte att man måste vara lika extrem som vad jag var men jag tycker ändå att man bör tänka efter lite innan man köper på sig allt och som sagt kanske inte får komma hem med bebisen...
Många som läser kommer antagligen tycka jag är helt knäpp men jag vet att jag hade inte orkat stått och packat ner alla bebissaker igen OM något hade gått galet men det är ju upp till var och en....Jag hoppas från botten av mitt hjärta att alla blivande mammor får friska och välskapta barn och att de fortsätter att vara friska :-)

PS; Till er nyblivna och blivande mammor, köp en nät-top på apoteket att ha på er de första veckorna, vanvetigt fula men så himla mycket skönare att ha på såriga och ömmande bröst!!!



Idioter på tradera!!!

Folk på tradera måste ha ordentliga fel alltså. Jag skrev ju igår att jag hittat en jäääättefin klänning som jag vill ha på Englas dop. Jag har inte lagt några bud än för jag är SMART! Jag lägger mitt bud när det är mindre än 1 minut kvar, chansen är ju då ganska stor att konkurrenterna inte hinner med att bjuda över mig. Nu sitter det två riktiga suggor utan omdömen och slåss om MIN klänning, de har trissat upp priset med en 100 lapp på mindre än 1 timma....Varför inte låta budet ligga lågt för att sen i sista minuten  lägga ett ordentligt högt bud?! Ligger klänningen på 250 kr så varför inte slänga in 400 i sista sekund och vinna den, den andre som bjudit har kanske bara lagt 260, då betalar du 265 spänn trots att du då la in 400 och vinner överlägset....ska det vara så svårt? Jag tycker inte det i alla fall. Har även hittat två par skitfina skor som skulle kunna passa men jag vet inte vilket av paren jag vill ha...."Aftonbladet eller expressen"



Vilka skulle ni ha valt???


Nu sover lillskruttan....hon somnade och vaknade igen flera gången nu på kvällen. Lite jobbigt i magen såg det ut...stackarn men nu sover hon så sött. Är dock beredd på att babyvakten kan börja tjuta när som helst...Inatt vaknade hon när klockan var runt 2 och trodde hon skulle få gå upp. Inte en chans sa mamma och började det långa och ganska jobbiga arbetet med att få monstret att försöka somna igen...haha. Till slut gick det i alla fall sen sov vi som stockar bägge två. Vaknade runt 7 imorse som vanligt, helt perfekt :-) Så mysigt på morgonen när man vaknar av att det snattrar (eller skriker) i spälsängen, då brukar jag säga "hej" och möts allt som oftast av världens mest underbara leende...*.Ah, lycklig mamma* Jag känner att det är ganska bra att hon väcker mig såpass tidigt, då kommer jag upp och får saker gjorda. Idag har jag tvättat, diskat, städat, lagat mat, planerat dop, bytt i snuttans säng...ja massa nyttiga saker :-D

Nu ska jag upp och sova, natti natt!

Senil :-D

Finns en sak jag glömde berätta inatt när jag skrev....Den pinsamma snusincedenten på "saker och ting" i Säffle.

Så här var det; När jag skulle betala började damerna i kassan att prata med Engla. Jag var stolt som en tupp över alla kompimanger de överöste min vackra dotter med. Där stod ett fåraktigt leende på läpparna inte ont anande om att jag såg ut som en lodis som levt på gatan i 25 år utan tandborste....Min snus hade alltså runnit ut aningen mer än jag trodde, fräscht? Hmm, inte så mycket. Undrar vad dom pratade om efter att jag hade gått?!

Så kan det gå när man ska hålla på med sån där skit...haha. Egentligen bryr jag mig inte så mycket men lite pinsamt var det allt :-) Nu ska jag gå upp och försöka få min dotter att sova. Hon har legat och pratat och gnällt i babyvakten i en timma nu trots att hon sov när jag la henne i sängen....Hon sparkar liksom igång sig själv igen på nå vis...."SKA INTE SOVA" ekar det antagligen i huvudet på henne eller; Mamma är sååå trött idag, bäst jag bråkar lite extra!!! Hahaha, nej då, jag vet ju att det inte är så men ibland så känns det som om hon kunde vara kababel att tänka sådana saker :-D






Lika seg som vanligt :-)

Nu kommer det ÄNTLIGEN lite bilder från de senaste dagarna...Har dessvärre inte så många på Anthony men desto fler på Engla.


-Titta mamma, jag sitter :-)


-Oh, titta en Nalle Puh bok...Går den att äta månne?

-Blä!!! Nej fy bubblan!

Glad tjej ändå ju :-D Mammas gosefis!

-Oops, inte meningen att någon skulle se mig suga tummen, pinigt!!!

-Mamma, ta bort den där kameran, hörru!

Engla och jag hade konsert hemma imorse, Smokie covers ^^ Se så hon tar i och sjunger :-D

-Oooooooooo!

-Mamma har köpt en ny napp åt mig....Jag är mammas flicka :-D

Sist men absolut inte minst, världens sötaste lilla pojke och mosters älskling! Love you babyboy!


Idag har jag och mamma varit i stan och shoppat doppresent till Fabian :-) Blev fina prylar. Han har ju dop nu på söndag...Roligt det. Han ska också döpas ute i Väse så det blir en del turer dit ut nu....

Har nu fått klart för mig att vi blir minst 40 pers på Englas dop om inget oförutsett händer med någon av gästerna...Shiiiit vad mycket smörgåstårta det kommer att gå åt. Det kommer bli en dyr månad för oss men det är det verkligen värt. Jag har hittat en jääätte fin klänning som jag vill ha på dopet, hoppas bara den passar på mig....den var då skitfin på MODELLEN som bar den på bild men frågan är hur den ser ut på brylé...Ett par fina skor hittade jag också så nu blir det att planera en vattentät budget om jag ska ha råd med allt. Måste ställa mig och baka snart också, det tar emot eftersom det inte finns någon som kan ta Engla under tiden och att ha en skrikig unge bland 200 nybakta bullar+ 50 muffins kanske inte är helt enkelt men det får väl gå på nå vis.

Pratade med kusin idag...eller jag pratade med två kusiner idag, först med Karolina och sen med Ida. Ida messade förut och frågade om "boyfriend are allowed" på dopet, självklart är dom det :-) The more the merrier!

Pratade även med Karolina som sagt....Jag ska allt komma in till stan och hämta upp dig någon dag och sen ska vi härja, tänkte vi kunde åka ner till mig någon dag och kanske ta  med barnen till Linn  sen när hon kommer hem från  Rättvik.....?

Nej fy, nu råkade jag slänga en kik på klockan...måste nog gå och sova nu. Engla brukar ju vakna runt 7, ännu tidigare vissa dagar så lite sömn innan snuttmonstret vaknar vore nog inte helt fel...:-D

God natt med er! Kisses to La Familia!!!!

Örat luktar var men det är ABSOLUT ingen fara...?!

Stackars lilla Anthony har fått öroninflammation. Linn ringde i lördags till sjukvårdsupplysningen och berättade att Anthonys öra luktade illa, som var och att han hade jätteont och skubbade det hela tiden, detta i hopp om att de skulle ringa vår akutmottagning och meddela att vi skulle komma in men icke. Det var absolut ingen fara och att det gick jättebra att vänta till måndag....Kossa. Dagen innan hade hon ringt till vårdcentralen där en sköterska sa åt henne att spola lite vatten i örat och göra rent det....VA?! Vatten i ett ont öra, har människan fått sin sjuksköterske examen i ett cornflakes paket eller? Sjukvården idag suger fett och detta ska man seriöst betala för, vansinne!!!  Linn var i alla fall in med lillprinsen till doktorn i måndags där det konstaterades ganska fort att det var en öroninflammation så nu går lillen på penicillin och örondroppar (som han hatar att få, btw :-D ). Linn jobbar alltså inte, varken igår eller idag. Skönt för Anthony att ha mamma hemma när han inte mår riktigt 100...

Engla fortsätter att vara gnällig, har fortfarande inte kommit på varför riktigt men så länge hon inte verkar ha ont någonstans så är det ingen fara....Prinsessan har bara sovit 3 timmar idag så vid halv nio klockade hon in dirket jag stoppade flaskan i munnen på henne, hon vaknade en timme senare och hade spottat ut nappen men det var bara att köra in den igen och klappa lite på rumpan så somnade hon om som den lilla ängel hon är. *ÄLSKAR* Jag älskar lillungen så det nästan gör ont att tänka på det, :-) Min lilla skatt! Om 2½ vecka ska hon döpas också :-) Känns bra att få samla hela familjen, både Tommys och min för att fira henne. Har tänkt köpa en liten dopgåva till henne från mig och Tommy vet bara inte vad än. Har funderat på en sån där "Lyckopenning" men har inte bestämt mig än.

Inga bilder har jag fått in än heller, har inte suttit vid min dator på tid och evighet, sitter vid Linn dator just nu och här finns då inga nya bilder på småskitarna för Linn har glömt kabeln till kameran så jag får försöka smita ner med hennes minneskort imorgon och lägga in bilderna på min dator, då kommer det kort sen ska ni se :-D

Nej nu ska jag slappna av lite efter dagens bravader med barnen...Så god natt med er alla :-D

Älskar min fina och underbara familj mer än allt annat; Engla, Tommy, Mamma, Pappa, Linn, Anthony, Nadja och goa lilla Estelle, ni är det finaste som finns! Pussar

I´m yours...

Gud vad jag känner mig sliten :-) Anthony har röjt järnet hela dagen, han är överallt och ingestans på en och samma gång, goa killen :-) Engla har varit småkinkig hela dagen, vet inte riktigt varför men jag har hört om fler barn som blivit såhär runt 4 månader, kanske är en jobbig period för dom?! Just nu ligger de små liven och sover inne i mitt sovrum, Linn jobbar natt så Anthony sover hos mig inatt :-D




Idag har vi poppat Jason Mraz hela dagen, I´m your, guuud vilken bra låt....


 


Nej nu ska jag gå och kika på en film med Tommy...Imorgon kommer det massa fina bilder på sötnosarna men till dess....Natti natt!!!!!

Barn, barn, barn :-)

Idag är jag barnvakt åt systersonen när Linn är och jobbar, han sitter för tillfället och skriker på något märkligt sätt medans han fullkommligt öser ner allt jag lagt fram på bordet framför honom :-) Liten buskille med andra ord :-) Engla sover fortfarande...haha, hon har sovit i 3½ timme nu....skönt. Hon är så gnällig hela tiden men det kanske är gaddarna som busar med henne, ser inget under tandköttet än men det kommer nog snart. Anthony har dundrat omkring här hemma med en klänning på sig som jag och Linn beslutade att han såg mycket söt ut i....haha, stackars barn :-D
Nu kastade han ner nappen på golvet också, bland hundhår och damm....mest hundhår. Nu tröttnar lillkillen snart så jag får väl fatta mig ganska kort, Engla vaknar nog också snart med tanke på att Anthony håller hov så det hörs till Karlstad ungefär...haha....:-D

Om en vecka och två dagar döps lilla Fabian och två veckor efter det är det Englas tur :-) Hon har hela  4 faddrar just nu, Linn, Nadja, Kusin Ida och min bästis Joel men jag funderar på om jag skulle fråga kusin Lina också, kul med många faddrar :-) Vi blir ganska många till dopet också, har räknat på ca 35-40 men jag tror inte riktigt alla kommer men hur som helst blir vi ett bra stort gäng....

Nej nu tjuter pojken som en mistlur så det är bäst jag busar med honom en stund :-) Hörs!!!!

Mamma älskar sin sötnöt :-)

Engla har varit ganska kinkig de sista dagarna men hon verkar inte må dåligt. Har tittat igenom hela barnet, tagit tempen flera gånger om dagen och klämt på magen men jag hittar inget fel. Det enda jag kommer på är om hon gnäller för att det kittlar i tandköttet....så, så är det kanske. Blir hon inte bättre om ett par dagar kanske jag tar henne till doktorn så får vi se om han hittar nåt.
Just nu ligger hon och sover i alla fall, hon och Tommy snarkar väl ikapp kan jag tro. Tommy kom hem kl 07,15 imorse efter en spelning i Falun...stackarn var så trött. Jag som hade tänkt packa in bägge två i bilen och dra mot Mellerud men jag antar att det inte blir något idag :-(

Gud vad jag är less på GI. De första dagarna gick jättebra och man såg verkligen skillnad men nu helt plötsligt så väger jag lika mycket som jag gjorde från början och måtten är nästan lika stora igen??!! VA??? Jag har bara käkat GI mat och inte fuskat med någonting och ändå så blir jag större igen, hur fan är det möjligt? Jaja, det blir väl att börja träna igen och samtidigt käka GI så kanske det ger resultat....I HOPE! Arslet känns om möjligt ännu större och otypligare än vad det gjorde för 1 ½ vecka sedan och så ska det ju inte va...:-( Men det är väl bara att fortsätta med kanintugget och hoppas på det bästa...Tyvärr tror jag att denna diet snart kommer att sätta sina spår på min kropp och inte de bra spåren, tänderna har säkert växt 1 cm på längden och jag kan svära på att öronen blivit längre men jag kanske bara inbillar mig...hahaha ;-) Engla tycker då det är jättekul när jag käkar sallad och leker att jag är en kanin så..... "Funny bunny heter jag och jag är så go och glad"

Igår städade jag överallt och sen på kvällen hyrde jag och mamma en film från Telia via digital tvn. Det var skoj att sitta och ta det lugnt med mamma, har inte blivit så mycket sånt den sista tiden. Vi tittade på Whisper, handlade om ett gäng dårar som kidnappar en liten pojk. Problemet är bara att David (pojken) är inte riktigt som andra barn...han är en demon och han blåser verkligen skiten ur dom allihop...så bra tycker jag :-) Den var värd de 24 kronor som det kostade att hyra den i alla fall.



Här kommer lite bilder på Engla från iförrgår och igår :-)






FÖRLÅT!

Jag vet att jag är kass på detta med uppdatering...

Jag vet inte riktigt vart jag slutade skriva sist heller...hmm. Jo just,. det sista jag skrev var efter att Linn kommit hem från Sthlm.

Den 1 juli blev Engla tre månader, vaccinationsdags med andra ord. På morgonen i fråga tog jag det mycket lugnt, la Engla att sova förmiddag vid 09,30 och somnade själv i soffan strax efteråt...helt plötsligt ringer mamma och frågar; -När skulle ni vara på vårdcentralen? Jag stirrade på klockan som då var 10,30 och skrek bara fan och la på luren (tror jag)....På med kläder på ungen och iväg...kom bara 15 minuter försent :-) Engla var såå duktig när Birgit stack henne...hon grät men få barn är ju tysta när dom får sprutor så det var ju ingen fara. När vi kom hem igen var Engla jätte trött och somnade vid 12. Hon vaknade igen kl 17,30, när jag tog tempen på henne en timme senare hade hon nästan 39 grader....stackars lilla gumman. Birgit sa att en del barn kan få feber efter sprutan så jag blev inte direkt orolig men jag tyckte så synd om henne...hon var alldeles slak och låg bara på soffan med mig resten av dagen.


Sliten liten snäcka med feber på 3 månaders dagen :-(

Dagen efter började jag få ont i halsen och dagen efter det var jag genomförkyld....NADJA med sina dunderbakterier hade varit är och smittat mig. Låg ganska sjuk i ett par dagar med lite feber och sådär...ganska trist. Men nu mår jag bra igen :-) Tänkte sätta in lite fler bilder från de dagar jag missat att skriva men först ska jag berätta att jag har världens sötaste och duktigaste lilla dotter. Hon vänder sig om nu, från mage till rygg är inga problem (det har hon gjort i 1 månad drygt) men nu kommer hon nästan helt runt från rygg till mage också :-) Krälar som en liten snigel över golven gör hon med så nu blir att passa på henne ordentligt så hon inte hittar på några hyss, hon är ju trots allt sin mors dotter och äpplet faller ju inte så långt från trädet. Mamma säger att hon är en Sandra klon så jag får väl tro på det då:-) Jag lyckades tydligen ta mig ur barnvagnen när jag var en sisådär 4 månader och kräla in under en säng så att busa ligger i Englas gener...HAHAHAHA!

Nå ja...här kommer det bilder :-)



Så där ja :-) Mammas goa unge charmar alltid kameran :-)

RSS 2.0