14-årig dagispraktikant misstänks för tre våldtäkter

VÄRMLAND

En 14-årig pojke har polisanmälts för tre fall av våldtäkt mot barn.
Brotten ska ha begåtts på förskola – där pojken var praoelev.

Händelserna anmäldes på onsdagsmorgonen och har belagts med högsta sekretess av polisen. – Det är så känsligt för alla inblandade parter, säger en polis. Enligt tidningen Expressen var det i måndags som 14-åringen började en veckolång praktik vid en förskola i Värmland. Samma dag byggde han en koja med barnen, i vilken de sexuella övergreppen uppges ha skett. I tisdags berättade en femårig flicka för sin mamma vad som hänt. Senare kom liknande berättelser från ytterligare två flickor. Anmälningarna är rubricerade våldtäkt mot barn. – Men det är inte regelrätta våldtäkter, det handlar om andra saker, uppger en polis. Vidtagit åtgärder I tisdags kväll informerade förskolans rektor skolledningen. – Det är hemskt, säger en person i skolledningen. – Vi har vidtagit åtgärder och det är möjligt att vi ska agera vidare, men det har vi inte tagit ställning till än. Hur har ni agerat? – Vi har bland annat kopplat in psykolog. På kommunens skolförvaltning är man förtegen om händelsen. – Vi är informerade och vi har stöttat och hjälpt till så att händelsen hanteras på rätt sätt, säger en tjänsteman. Då den utpekade gärningsmannen inte är straffmyndig har sociala myndigheter kopplats in. LUL-utredning Även polisen medverkar. En så kallad LUL-utredning har inletts, för att i första skedet få klarhet i vad som hänt. Vice chefsåklagare Kurt Runhäll har hand om utredningen: – Åklagarens och polisens roll är att göra en utredning som är ett underlag för socialtjänstens åtgärder, säger han. – Den påminner i vissa bitar om en brottsutredning, men det leder inte till samma sak. I nästa steg tar sociala myndigheter ställning till om det finns ett vårdbehov, och vilka insatser som är nödvändiga. Fotnot: LUL, Lagen om unga lagöverträdare.

Vad fan är det som händer med vår värld egentligen. Tommy berättade om det här för några dagar sedan så jag kom på att jag bara var tvungen att skriva något om det.

Fattar som sagt inte vad som händer.  Ska man behöva vara rädd att 14 åringar våldför sig på våra barn? Helt vansinnigt!! När ska det här sluta? Vad är det som får unga killar och män att tro att det är bara att gå och ta för sig, att den andra partens vilja inte har någon som helst betydelse? Det är fruktansvärt hur som helst. Nu har ju inte den här killen blivit dömd för något ännu så jag ska väl inte börja smutsa ner honom än men det finns ju så många andra sådana brott som sker dagligen, det är ju fan skandal!




Kommentarer
Postat av: Linn

Ja det är riktigt hemskt och riktigt vidrigt!

2009-03-09 @ 13:00:53
URL: http://linngabriella.blogg.se/
Postat av: lollo

DU de va mina kusinbarn de handla om tror du ja va nö sur eller. kram kram

2009-03-09 @ 17:28:27
URL: http://den har du ju redan hehe
Postat av: Sandra

Lollo, vem är du? Ringer inga klockor är jag rädd.

2009-03-13 @ 17:54:17
URL: http://sandranylen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0