"Hyss hittar man inte på, di bare blir. Och att det är ett hyss det vet man inte förrän efteråt." - Emil i Lönneberga
Tyvärr exploderade mitt huvud imorse och jag dog...nästan i alla fall. Engla drabbade mig 6 imorse och eftersom Saga precis hade somnat om efter sin frukost så sa jag till Engla att vi skulle gå ut ur sovrummet och ut i köket så skulle hon få frukost (frukost är anledningen till att hon skriker annars) men då fick ungen spel och skrek att hon skulle inte ha någon frukost inte??? Jag fattade ingenting, Saga flög upp ur sängen och jag fick alltså någon form av sprängande känsla i huvudet.
Att en så liten och söt unge kan få en att tappa fattningen helt och nästan önska att man aldrig vaknat just den morgonen är ganska sjukt. Det enda jag ser när jag tittar på henne är hennes fina lockiga hår som hänger i korkskruvar längs med ansiktet och hennes underbart fina mun och dom där stora blå ögonen. En ängel med andra ord. Men trust me, Engla är allt annat än en Ängla på morgon :(
Saga gumman är mer listig. Hon skriker bara när hon vet att det verkligen gynnar henne och ganska sällan så hon är väldigt mycket lättare att tas med än vad Engla någonsin varit. Å andra sidan är inte Saga lika försigkommen som Engla var.
Det bästa är att hur gapiga och skrikiga dom än är så älskar jag dom mer än allt annat :D Och att kliva upp kl 6 varje morgon är lätt värt all huvudvärk och allt skrikande. Dom är helt enkelt finast i världen mina små marsipangrisar :)
På tal om något helt annat så hade jag världens mardröm inatt. Vaknade n sväng av att jag grinade om en unge :/ Inte ett dugg trevligt alls.
Ska försöka få huvudet på rätt köl nu så hörs vi sen :)

“I could never say in the morning, "I have a headache and cannot do thus and so". Headache or no headache, thus and so had to be done.”
Headache from hell!!! Japp så är det. Saga har haft en "vara massa vaken natt", inatt så jag är lite små trött. Hon har ätit konstant hela natten och jag kom inte lös förrän Engla kom upp nu på morgon. Fint där :D Inte lätt att ha barn alla gånger.

Vet inte riktigt vad som står på agendan idag men jag hoppas det blir fint väder så vi kan vara ute en massa :) Laga god mat idag ska jag göra med. Skulle tro att det blir kotletter i stekgrytan faaast å andra sidan kan jag ju vänta med det tills mamma jobbat klart om en vecka. Kanske gör Pommes och nåt mer istället? Får se, får se.

Engla kom in nyss och gjorde givetvis sitt allra bästa för att väcka Saga för mig. Ååååh dessa barn. Nu stänger jag sovrums dörren och låter henne vara ifred.

Hörs!

" I am not a saint, unless you think of a saint as a sinner who keeps on trying." -Nelson Mandela


Jag förstår att många säkert retar sig på vad jag skriver i min blogg och tror säkert att jag inbillar mig själv att alla andra är dumma men jag själv är någon form av helgon men så är inte fallet. Jag är väl medveten om att alla gör misstag och att alla, inklusive jag själv väljer ett eller flera felaktiga beslut då och då MEN jag kan med säkerhet också intyga att de misstag jag gör tar jag konsekvenserna av. Något som många andra har svårt för. Jag brukar inte gnälla om det inte rör mig personligen. Åsikter har jag men öppet gnäll har min närmsta omgivning monopol på.

Hur som så anser jag mig ha rätt att ha åsikter och även yttra dom ifall jag tror att någon jag älskar eller bryr mig om kan komma att ta skada av det.

Kvällen nu äntligen och barnen ligger för natten :) Varit till bvc idag. Allt såg fint ut. Hon har växt 3 cm på en månad. Mammas fina lilla tjej :) Den stora tjejen hälsade på Karl och Linnea och jag tror bestämt att Karl blev lite förtjust i Saga medan Engla stod och grunnade på om hon skulle krama Linnea eller inte :D Söta ungar!

Nu ska jag äta kvällsmat och sen titta på tv. Bara ta det lugnt :)

Natti natt :D

"You can learn many things from children. How much patience you have, for instance". -Franklin P. Jones
Fan vad människor är tragiska egentligen. Kan inte förstå att jag ens utsätter mig och mina barn för omvärlden. Ibland skulle en stuga i djupaste urskogen sitta fint. Folk ränner omkring och beter sig som patetiska nollor och det är allt som oftast vi vettiga människor som får ta smällarna.

Jag vet egentligen inte ens om jag pratar om någon speciell längre för jag tycker mig se det här patetiska mönstret hos så många människor idag att det börjar bli svårt att skilja dom från varandra. Tur att jag har min fina, underbara familj och mina braiga vänner...som jag saknar så jag dör snart skall tilläggas :O

Angelica och Emma, jag måste få träffa er snart. Måste få prata av mig och berätta massa saker för er <3

Vet ni, jag insåg tragiskt nog för några dagar sedan att jag är en sådan där människa som alltid försöker ställa upp och göra det "rätta", för att förhindra att människor i min närhet ska må dåligt och för att, om jag kanske kan underlätta deras vardag med att finnas där så "ska jag göra det". Detta har visat sig vara ganska onödigt egentligen. Klart jag alltid ställer upp på de som jag räknar som mina riktiga vänner men då och då inser jag att de jag räknar som riktiga vänner kanske inte alltid ser mig på samma sätt. Att det jag ställt upp med bara var konstgjord andning tills dom hittar någon annan som de hellre tyr sig till. Inte mig emot. Lassa gärna över problemen på nästa men man känner sig samtidigt bortkastad som en gammal sopa...för att inte tala om vad man känner inför att det jag håller allra kärast nästan blir lika bortkastat...

Mina barn har ärligt försökt att driva mig till vansinne idag :D Saga har bara gapat och vrålat om mat hela dagen och för Engla fick jag inte ens gå på dass för förut utan att hon skulle med och "vakta" mig som hon sa...haha :D Engla har dessutom försökt äta mig ur huset idag. Hon har tydligen varit hungrig heeeeela dagen fast hon inte gör annat än att äta känns det som ^^ Undrar om det är någon moster-gen som hoppat över på henne?!?

Nej fy, nu ska jag rinna ut i soffan och titta på tv en stund innan det är dags för tant att sova. Natti natt alla :)

“Each morning see some task begun, Each evening sees it close; Something attempted, something done”Yeeey mina barn! Saga väckte mig kl 5 imorse och ville ha mat. Helt ok med tanke på att hon somnade 20.00 igår...ganska många timmar det ändå. Matade henne och hon somnade om så jag flyttade ut i soffan där det var svalare och somnade men hann inte sova mer än ett par minuter innan stora trollet kom farande och skrek mig i örat att hon ville ha kokosbollar till frukost ^^ Tog mod till mig och förklarade att sånt får man inte äta när som helst och absolut inte till frukost. Jag fick skäll men hon lugnade sig ganska snabbt ändå.

Halv 8 vaknade minsta trollet och var hungrig igen och sen var kaoset ett faktum. Nu skriker det och springs det överallt tycker jag. Jag har nog sällan skådat ett barn som kan vara på så många olika ställen samtidigt som min Englis :D Hahahaha.

Det är så äckligt varmt i min lägenhet och varje gång jag sätter mig och ammar får jag vallningar och svetten rinner av mig. Saga är som ett mini element :D

Antar att det blir en ute dag idag men hittar inte barnens solkräm :S Måste verkligen ha den eftersom solen tar så hårt. Kanske står den nere hos mor eller så, så jag får ringa sen och fråga. Hon är ju isolerad igen så det är inte bara att springa ner. Storstädning måste det nog också bli idag. Dammråttorna ser ut som katter känns det som ^^

Kanske dags att sätta fart då med andra ord...Höres! Hej!

"Livet suger, så sug tillbaka" Citat; Jonas Gardell

Satt och tittade på "Det blir bättre" förut. Det var Jonas Gardell som berättade om sin uppväxt, kantad av missbruk i hemmet, mobbing i skolan och en våldtäkt vid 14 års ålder. I några veckor framöver kommer dom visa det här pogrammet på tv i hopp om att kunna mindska självmord och depressioner, framför allt hos unga människor som har det svårt.

Han sa något så fruktansvärt bra. Något som jag tycker varje människa borde ha i åtanke. Har tänkt mycket på det mänskliga psyket den sista tiden och undrat över vad det är som får vissa människor att bearbeta det svåra och gå vidare medan andra stannar kvar i olyckan och äts upp innifrån av det som hänt. Varför dukar vissa under för trycket medan andra fortfarande bara går?

Jag har inte haft världens bästa uppväxt trots att min mamma slitit ont för att få alla oss barn att må så bra som möjligt. Saker har hänt och de sakerna har format mig till den jag är idag. De som känner mig väl vet vad jag pratar om och alla andra får helt enkelt försöka lita på att det jag menar verkligen inte var någon dans på rosor och verkligen inte med tanke på min ålder, hur som så var det tufft. Men aldrig att jag skulle sådana saker trycka ner mig idag. Det som har hänt har hänt men det är inte nu.

"Det var fruktansvärt, det som hände, det som gjordes mot mig, mot dig, det som gjordes mot oss, men det hände och vi har fortfarande bara ett liv och om vi inte lever det så är de ingen jävel som tackar oss för det. Hur taskig uppväxt vi än hade, vilka övergrepp det än var så är det ingen ursäkt som vi kan komma dragandes med så fort saker går oss emot, livet suger så sug tillbaka". Jonas Gardell.

Tankenöt kan tyckas men jag anser att det är fullt logiskt och helt riktigt. Jag vet alldeles för många människor som är rena nerv vraken och det är klart att sådant är så himla individuellt men jag personligen anser mig bättre än mina värsta problem och skulle därför aldrig låta problemen vinna.

Nu ska jag ta natten och hoppas på att jag får sova gott och att prinsessorna är snälla och glada imorgon. Natti natt!

"It´s not rocket science...it´s only love"

Åh så trött jag är idag. Ändå somnade jag runt 23 igår...Kan vara pga att jag fortfarande mår lite dåligt och har ont överallt...mest i huvudet då som vanligt.

Jag saknar Engla så jag tror jag går åt snart. Vet att helgen snart är slut igen men det hjälps inte.

Saga ligger här i sängen och babblar :D Whaaalaaagaaaggaagga :D Mammas lilla skrutt då :)

Sååå tråkigt att det blev som det blev igår men saker ska gå rätt till och gör dom inte det blir jag arg och ledsen...det bara är så.

God morgon och adjö!


“Once in a while, right in the middle of an ordinary life, love gives us a fairy tale.”


Man måste tydligen skriva blogg när man har en blogg men jag vet inte jag. Känns inte som om det händer något som är värt att skriva om.

Saga är 3½ månad nu :) Stora tjejen redan ju. Engla är i värsta trotset och antingen pussas hon eller skriker och slåss :) Har sökt dagis plats så jag bör nog snart få svar på hur det har gått. Hoppas hon kan få börja snart...hon behöver verkligen mer stimulans än jag kan ge henne känns det som. Dessutom lär hon nog gilla att få en massa nya kompisar på dagis :)
Saga är nog mitt i en tillväxt period tror jag för de sista två dagarna har enbart kretsat runt mina stackars tuttar. Idag har jag ammat henne med enbart 35-40 minuters mellanrum...hela dagen!!! Jag är helt SLUT :S

Jag hade tänkt klä på barnen och gått ut men då började det givetvis regna så det sket sig. Vet inte riktigt vad vi ska göra. Har pusslat med Engla de tillfällen då jag inte ammat...samma pussel ca 5 gånger bara idag och minst lika många gånger igår. Hon blir som besatt så fort hon får något nytt. Inte ett modersarv kan tilläggas ^^

Engla har fyllt 3 år med sen sist jag skrev och jag har hunnit bli 25....Det är officiellt, jag har blivit gammal :C Halvvägs till 50, SAS....tycker nog inte nå vidare värst mycket om det :/

Nu tittar Saga uppmanande på mig och halv skäller om något obegripligt som jag bara kan tolka som; "Snart är det dags igen, morsan, så gör dig redo!"

Engla är äntligen blöjfri på dagen btw...även om det händer att det kommer utanför pottan. Också ett av hennes mkt trevliga sätt att visa sitt missnöje när hon inte får som hon vill ^^ Är det inte härligt med barn :D

Nej bäst att avrunda och göra sig beredd på ytterligare en tutt-attack!!!


Min lilla tjockis <3


Sötaste 3 åringen i världen trots trotset ;) <3

Älskar mina tjejer så :D

Adjööööööö............

RSS 2.0