“Child abuse casts a shadow the length of a lifetime.”



Kelsey Briggs

Briana Lopez

 

Tesslynn E. O´Cull

 

Sarah Chavez

 

Kaylea Rhys

 

 

Benjamin Sargent


Jag är väldigt medveten om att alla dessa videos är fruktansvärt svåra att se....Jag har nämligen sett dom allihop, men jag hoppas att så många som möjligt av er tittar igenom dom alla, inte för att jag vill att någon ska må dåligt utan för att det behövs för att man verkligen ska kunna öppna ögonen ordentligt och vilja ha ett stopp på allt detta. Sånt här SKA inte få hända och ändå händer det varje jävla dag!

Detta är ett så litet urval av såååå många videos om barnmisshandel, mord och övriga övergrepp. Snälla titta på dom!

 


Horrible, horrible day!

Den här dagen började verkligen så kasst som en dag rimligtvis kan börja :S

Linn kom upp halvt hysterisk och frågade om jag kunde byta blöja och kläder på Anthony för dom hade försovit sig. Det gjorde jag och hjälpte henne med lite annat så att de skulle komma iväg till jobbet i tid. Detta gjorde att frukosten vart ganska sen...Sandra som ALLTID är så hungrig på morgon. Kokade dessutom ett par ägg vilket gjorde att den nedrans frukosten blev ÄNNU mer sen -,- När äggen äntligen var klara satte jag fram åt mig och Engla...Men som vanligt duger inte Englas smörgås åt henne utan hon ska ha min....likadana mackor men ändå ska hon ha min. Hon kastar sig över bordet och välter ut mitt vattenglas rakt över min smörgås som förvandlas till deg på 3 röda sekunder. Jag blev vansinnig, hoppade och skrek som en galning. Mamma hörde mig ända ner och kom upp för att fråga vad som hade hänt. Jag "berättade" samtidigt som jag skulle kasta min degmacka i slasken men är så upprörd och tittar på mamma samtidigt att jag drog den i kakelväggen ovanför slasken....blev om möjligt ännu mer vansinnig samtidigt som Engla fortsatte med sin terror vid köksbordet. Hon började riva pappers bitar i micromillimeter stora bitar av pappersrullen jag ställt där för att torka upp vattnet med. Skulle ta rullen ifrån henne, slog i huvudet i lampan AJ, ONT! Men inte nog med det, en av blomkrukorna som står på lampan landade på bordet och vips så var dagen bara helt och totalt bajs!!! Deklarerade för mamma att mitt skitliv styrs av allt och alla andra och retade upp henne tills hon for ner för trappan helt galen hon också.

Ja så började min dag....Ganska drygt men samtidigt skönt för dagen kunde rimligtvis bara bli bättre...det blev den med!

“When you're up to your nose in shit, keep your mouth shut”

Ahmen fint Sandra! Satt här i vid min dator och filosoferade när både tangentbord och fingrar blev alldeles röda...av näsblod :O Jag som alltid fått för mig att det endast är näspillare som blöder näsblod men icke. Jag har då inte pillat näsan...Nu har det slutat igen tack och lov men inge kul att springa omkring med en tampong i näsan när man har barn som mer än gärna drar i snöret och skriker "NÄÄÄÄÄÄSA"...Jag bara, "nej Engla, mamma blöder och har ont i näsan"...Det gick inte hem ändå :C
Vi har nyss "bortat bajset" på Engla som skiter värre än en övergödd häst och nu skulle hon ha "boppa" som Anthony skulle ha sagt. Äcklig nyponsoppa är tydligen jättegott enligt min dotter :P

Inget mer jobb inbokat nu, får se om de ringer nå mer innan omstruktureringen där borta...hoppas, hoppas! Vill verkligen inte gå omkring här hemma sysslolös och fattig :(:(:(

Kvack pack på tv hör jag men det intresserar då inte mitt barn :O Jag älskade kvack pack när jag var mindre...Engla är nog lite knäpp ;) Fast det är klart...hon är ju en blandning av mig och Tommy...det säger ju egentligen allt..haha.

Tänkte jag ska lägga in en film på Engla men min röst låter så hemsk och jag pratar ganska mycket så jag kanske skiter i det :S Just nu sitter Engla och går igenom filmen...kollar om det är något att lägga ut helt enkelt..hahahahaha. Hon är så söt :)

Jag lägger upp den sen då...

 

Pussar på er!!!


“Few tasks are more like the torture of Sisyphus than housework, with its endless repetition: the clean becomes soiled, the soiled is made clean, over and over, day after day”






Skor, skor, skor!!! Blivit som galen..haha. Mer än vanligt menar jag då ;) Jag har beställt ytterligare ett par skor...Kanonfräna. Synd bara att jag inte kan ha dom om jag ska gå ut med Tommy för då blir jag längre än honom. Han är ju bara 3 cm längre än mig i vanliga fall och klcken på dessa är 12 cm...hehe.

Gillar dom jag!

Igår jobbade jag, trevligt eftersom jag fick jobba med G-B...hon är så rolig tycker jag :)

Idag känns ingenting roligt längre. Ont i halsen, skit trött och Engla är på sitt allra bråkigaste humör, antagligen för att hon inte heller mår sådär jätte bra. Suger verkligen att vara sjuk.

 

Ska försöka städa lite idag. Vet inte riktigt vad som hände men helt plötsligt såg min stackars lägenhet ut som om en bomb slagit ner. Tankarna fladdrar snabbt iväg till Hiroshima, vilket INTE känns så bra :O Inte för jag har en massa döda japaner liggande men ni fattar nog vart jag vill komma.

Nu kom Engla och sa "borta bajset" så jag antar att hon vill byta blöja.

Hörs sen...pussar


"Pretty much all the honest truth-telling there is in the world is done by children."


Awww, hade fått så många fina kommentarer på mitt förra inlägg...Sandra Glad :D!!! TACKTACKTACKARRRRR!

Idag har jag jobbat...inte så många timmar men ändå. Började 7 imorse och gick till 14. Börjar 7 imorgon med...slutar 13,15 så några små fjuttiga timmar blir det allt...Yeey!
Jag är glad för det lilla just nu...fattiglapps Sandra :(

Har inte haft så mycket skojigt att blogga om den sista tiden...känns trist men just för tillfället händer det inte så mycket.....eller nu ljög jag iofs. Det händer då massa på vissa plan. Engla planet tex...hon babblar som en besatt. Hon absorberar ord som en liten svamp och hon härmar nästan allt man säger...*älskar*
Hon har redan sagt en 4 ords mening. Det var ju inte världens trevligaste sak hon kasta ur sig heller. Jag höll på att byta om, hade bråttom har jag för mig. Kastade av mig byxor och skulle byta underkläder när ungen tittar på mig och säger "mamma bajsat ner sig?" Jag svarar: "Åh tack, det var ju snällt sagt" sen slog det mig...det malde i huvudet...Mamma bajsat ner sig...en, två, tre....*gasp* fyra ord....Yeeeey, mammas duktiga tjej!

Hmm...övrigt då tro? Mår lite små dåligt igen. Tät i näsa och huvudvärk som alltid komineras med jobbigt illamående...Och nej, jag är inte med barn eller nåt sånt dumt.

Ugh, nä jag känner mig seriöst äckel-tråkig så jag tror jag skiter i att skriva mer om typ ingenting.

Ha det bra alla!
Pussar


“A true friend sees the good in everything, and brings out the best in the worst of things.”


Idag har Ann-Louise varit här och fotograferat mig. Jag har haft jätteroligt, vilket syns på många bilder där jag inte kan hålla mig från skratt. lite svårt att koncentrera sig, spciellt när det är en kompis som tar bilderna :)

Efter vi klickat och posat klart gick vi in och fick mat i magarna, kassler och potatisgratäng med gräddsås. Gott, gott FÖR gott. Vi såg gravida ut bägge två när vi kastade oss i soffan. Engla skulle givetvis titta på Rorri så det gjorde vi en stund innan Lollo och Harry åkte hem igen. Harry är Lollos gosiga Jack Russel...stört skön hund :)

Nu ska jag lyssna på Halo och bara njuta av att dagen varit så bra :) Tack för det gumman :D

Pussar

 

 


“Skiing combines outdoor fun with knocking down trees with your face.”


Sandra behöver ett jobb....NU! Jag blir galen av att gå här hemma och veta att nästa månad och månaden därpå kommer vara de fattigaste månaderna i mitt liv...typ. Jag har ju barn...måste jobba. Men soc. och sådana saker är inte ett alternativ för mig. Ringde dom en gång men det var det mest omständiga jag varit med om för att få hjälp en månad så det skiter vi allt i, i fortsättningen med!

Hmm, annars då...ont i magen av någon dunkel anledning, slemmig i halsen känns det som, trött som aldrig förr och ett barn som inte gör annat än ställa till oreda för tillfället. Skyller på att de nya tänderna gör henne alldeles vild...hoppas det är övergående :S

Snart är det vinter hörrni :O Det snöar längre upp i landet och jag tycker det är vansinnigt kallt i luften här med...:C Jag HATAR snö...verkligen, hatar! Kan bero på att det närmsta i snöaktivitetsväg jag klarar av är pulka men även det känns ganska livsfarligt. Åkte lite snowboard förr och hade precis börjat med slalom men då krashade jag, klippte en fjällbjörk med ansiktet och vred benet i en väldigt otrevlig vinkel och efter det har det liksom inte blivit nå mer sånt...:C Trist för jag tyckte verkligen snowboard var jättekul. Det där med slalomen var ju lite kul.
Jag och min Joel hade APU uppe på Dundret i Gällivare. Joel var fast besluten att lära mig åka slalom trots att vi båda visste att skidor inte var min starka sida...Efter att vi hade åkt en stund hade jag mot alla odds fått in en riktigt bra stil och stod faktiskt mer än jag låg....Vi åkte upp i en lite värre backe och jag hade verkligen jättekul. Helt plötsligt tappar jag kontrollen, far iväg nerför backen med böjda knän och såg troligtvis FRUKTANSVÄRT dum ut. Joel såg att jag höll på att kasta mig och hinner ropa "sätt dig....." Sandra sätter sig! "....inte ner!" Hör jag bakom mig. Shiiiit tänkte jag, kom över på mage på något vänster och tittade upp. Jag var på väg rakt emot en jättestor sten som låg i offpisten och lyckades vrida mig en aning så ryggen åkte mot stenen istället för ansiktet. Tittade upp igen...Fjällbjörk, knak, brak, AJ! Sen ryggen rakt in i stenen och benet i totalfel vinkel...hade inte ställt in skidan ordentligt så den löste inte ut....
Med rivsår i ansiktet, halv "lårkaka" på ryggen..haha och världens största knä satte jag mig i receptionen och blev kvar där resten av praktiken och har aldrig åkt slalom efter det....Kanske dags att ta upp det igen? :O

Ska åka ner till Långserud någon dag och ta in pappas post, kanske städa lite innan han kommer hem....Idag, nej men kanske imorgon eller nåt sånt?!

Engla tittar på tv och håller sig lugn för tillfället...åh vad skönt!
Bäst jag passar på att plocka lite i köket nu då, när jag har chansen...

Pussar!

Saknar min Joel :)


Eeeeh say what....?

Egentligen har jag inget av värde att skriva om.
Vill ha hem alla mina saker nu...massa beställningar som inte kommit och jag får total panik! Har man betalat så kan man ju tycka man skulle få hem grejerna utan att behöva vänta en månad :P

Unga mödrar på tv nu...kanske skulle gå och kika på det...gillert!

Ajaa...byebye

“TV is simply a place where people go when they get tired of thinking”


Började dagen med "sista natten med gänget", gött med slappmorgon tycker jag. Efter halva filmen fick Engla spunk och skrek "ojji,ojji" så nu spelas Rorri igen...-,- Trött på Rorri...ööööh, JA!

Sitter och kikar över Facebook lite men det hade inte hänt så mycket...tråk :(

Tror på fullaste allvar att jag är dödssjuk eller nåt sånt. Har ont i HELA kroppen och vet inte alls varför. Trodde mitt stackars skulderblad hade gått av igår så jag tvingade Tommy att massera lite där. Då fick jag ont i andra axeln istället och så där håller det på...smärtan flyttar runt...buhuhu, tycker nästan lite synd om mig själv.

Det är tydligen bloggkrig nu igen..åh jösses säger jag bara. Låt min stackars familj vara!!!


Mobba mig istället för min syster!




“The best way to appreciate your job is to imagine yourself without one.”


Såg på Therese systers blogg att hon hade en ruta med onödigt vetande...mycket kul tyckte jag så därför stjäl jag idén och kladdar ner lite sånt :)

Visste du att....:


...Coca Cola var från början tänkt till att vara medicin.

...den som dricker kaffe löper 66 % mindre risk att begå självmord.

...det är omöjligt att nysa och titta samtidigt.

...det är förbjudet att kyssas för "sexuell njutning" i Iran. Den som ertappas döms till 100 slag med piska.

...spetälska är den minst smittsamma sjukdomen av alla smittsamma sjukdomar.

...myror alltid ramlar på höger sida när de är berusade.

...anledningen till att pojkar i tolvårsåldern är så klumpiga är att de växer så fort att hjärnan inte hinner lära sig kroppens nya storlek förrän den växt ytterligare.

...människor och delfiner är de enda djur som har sex för nöjes skull.


Jobbade 07.30-14.00 idag...inte många timmar men jag får tacka för det lilla. Nästa månad kommer bli liiiite tuff men det löser sig alltid :)

Ska försöka ringa Linda någon dag här i veckan...bara MÅSTE göra något åt mitt hår. Utväxten ser alldeles grå ut ju...:(

Igår var P här en sväng och drack kaffe och pratade gamla minnen från Älvdalen och sådant skoj.

Har fruktansvärt ont i mitt huvud idag...:/ Har bara druckit kaffe idag...inget annat..hehe. Kan ha med det att göra kanske.

Nu ska jag snart ge Engla kvällsmat och sen kommer väl Tommy hit kan jag tro...

Höres!

"Du är mina ögon...dina öron...Ja, du är mitt allt" Quote Rostis och Store Chris...


Guuud vad jag är trött på "Rorri"...ända sen Linn och Anthony hade med den filmen hit så har den spelats oavbrutet från morgon till kväll...stackars dvd, stackars tv, stackars MIG! "Rorri en racerbil, Rorri med vinnande stil"...:C

Engla kan säga namnet på alla i vår familj nu...så duktig :)

Sitter här hemma i mina nya underbara Silvetto byxor som jag älskar över allt annat, lyssnar på The Baseballs och bara är....sliten som fan och sjuk...fågelskrämme-varning men va fan...vissa dagar som får lov att bli sådana.

Ska försöka leta tag på nån mat i frysen och sen lägga Engla en stund....

...OCH STÄNGA AV RORRI!

Hörs nog sen hörrni...:P


La Familia

 

+ Några till som jag inte har någon bild på. Ann- Britt, mormor, farmor ja alla!

Älskar er! <3

 


“In family life, love is the oil that eases friction, the cement that binds closer together, and the music that brings harmony.”



Först och främst måste jag bara kopiera in ett inlägg min mamma skrev som var så vackert att jag nästan började gråta. Det är så sant :)

Kärleken till ett barn.


Från den stund man får vetskap om att man bär ett nytt liv inom sig, förändras hela ens värld. Behovet av att skydda växer sig allt starkare, för varje månad som går. När man känner de första tecknen på sprittande liv, är man helt förundrad. Man tänker varje ögonblick på att skydda sig själv och sitt barn. När så förlossningen börjar närma sig, ser man fram mot det med en skräckblandad, men ändå ljuv känsla. När man så håller sitt barn för första gången, slår modersinstinkterna till för fullt. Från det ögonblicket är man beredd att göra vad som krävs för att skydda det. Man har burit barnet i nio månader, känt det under sitt hjärta, man har gått i genom en förlossning och oavsett hur lätt eller svår den varit, bleknar smärtan bort fort. Antagligen för att man ska "våga" skaffa fler barn. Men det är värt varje minut av pina! En mor tänker alltid på barnets väl och ve i första hand. Sig själv i andra. Man är beredd att försaka allt, för att ens barn ska ha det bra. En mor är beredd att svälta själv, bara barnet får mat. En mor fryser gärna, bara barnet är varmt. En mor är beredd att offra sitt eget liv, för att barnet ska leva. Att tigrinnan i oss kommer fram, när något hotar barnet och vi är beredda att slåss till sista blodsdroppen. De band vi knyter med vårt barn redan från första stund, när vi blir medvetna om att vi bär ett nytt liv inom oss, det är så starkt att det går inte att jämföra med något annat! Oavsett hur livet gestaltar sig, så det värt alla umbäranden. Det är vad kärleken till ett barn, innebär.

Av Lisbeth Bengtsson!
Har precis lagt Engla i sängen så hon ska få sova middag, blev senare idag än vanligt. Vi vaknade ju visserligen lite senare också :)

Har läst lite bloggar och ska snart börja med middagen. Ska göra egen pizza idag...gott, gott :)

Känner mig sjuk och en aning nedstämd över allt som händer just nu. Vet inte hur jag ska kunna hjälpa, vet inte hur jag ska få  allt att bli bra igen. Jag kan inte göra annat än att finnas här och jag hoppas gumman min att du vet hur mycket jag älskar dig!
Idag har varit en sån där "känna gränslöst mycket kärlek- dag" Vill bara tala om för hela min underbara familj och alla mina vänner hur mycket jag faktiskt älskar er! Det gäller även mina nyfunna vänner A, E, R och till och med N på ett litet hörn...ni är så goa och underbara människor att jag måste nästan säga att jag älskar er med! Vi bara måste träffas och "catcha up" snart känner jag :)

Tommy är sjuk, vet inte hur det ska gå ikväll men jag tror nog det ska gå ganska bra ändå...tycker så synd om honom :(

Mat var det ja!!!

Älskar er!!!

RSS 2.0