Hmm...konstiga människor!

Tänk att människor inte förstår vidden av att skaffa barn. Folk tycks tro att det är det enklaste och lättaste man gör här i livet, det finns seriöst tjejer som inte är mer än 16 år och planerar barn. Lite tragiskt tycker jag. Jag är då väl medveten efter en kolik bebis att det är inte alls LÄTT att skaffa barn..underbart, självklart men inte lätt. Sitter och läser blogg efter blogg om hur underbart allt kommer vara efter förlossningen och bla,bla, bla....När jag fick Engla så började allt jättebra (om man räknar bort hennes lustiga sov och vaken tider, vaken i två dygn, sova i tre..haha) Amningen fungerade felfritt och jag mådde väldans bra efter omständigheterna...Sen började brösten att krångla, det kom ingen mjölk, det kom mjölk, ingen mjölk osv...jag kämpade som en besatt tok i två månader innan ALLA i min omgivning sa åt mig att sluta amma, inklusive min underbara bvc-sköterska som tyckte att jag inte skulle slita ut mig för en sån sak, lägg din energi på Engla, inte på amningen sa hon (så go). Konstigt att man mådde piss, amningshysterin i Sverige är ju värre än någonsin..."Man MÅSTE amma sitt barn annars blir dom sjuka", och dittan och dattan. Det jag vill komma fram till att det finns många saker som kan förändra det där "underbara" till rena mardrömmen vare sig det handlar om bebisen och dens hälsa och välbefinnande eller en så "löjlig" sak som amning....så tro för guds skull inte att det kommer bli någon dans på rosor för det händer bara i väldigt få fall att ALLT klaffar och att man mår toppen. Har bekanta som fått underbart fina små barn, där varken kolik eller amning varit något bekymmer, inget bråk med mannen och ALLT bör ska vara bra men så är det inte... de har istället fått förlossningsdepressioner, en del äter till och med mediciner för det....Så med andra ord kan vad som helst hända och det blir då väldigt påtagligt att trots ditt underbara barn så förändrades allt så drastiskt att inte ens kroppen och känslorna är med på det... Ta det bara lugnt med önsketänkandet och återkom efter förlossningen när ni vet hur det känns....jordnära och bra ska det va!

Äsch, fattar inte ens varför jag låter det reta mig, låt folk drömma och tro på den underbara illusionen om en familj där allt fungerar och där barnen är som små dockor, de lär få veta i slutändan hur det känns att bli mamma...underbart som sagt men ändå jobbigt på sitt lilla vis.

På tal om barn...min unge är nog det goaste som finns på denna jord (överdriver inte ens lite). Hon härjar och far fram som en tromb uppe i vardagsrummet, krälar ut och in i lektälten hon fick av "moffa". Åt som sagt på dvd skivor häromdagen och försöker igen, gång på gång...haha. MÅSTE flytta upp allt så hon inte når det... :-)

Duktiga jag!

Idag har jag lagat massa, massa mat som Tommy gjort till matlådor...Bara en massa äckel mat som jag vet att han tycker om, fläskpannkaka och snuskig makaronipudding...(Gah så vidrigt) Han tyckte allt smakade utsökt vilket var hela poängen :-)

Igår var jag och Engla till bvc. Hon väger numera 7890 gram och är 65,5 cm lång...min stora vackra tjej :-) Pratade med Birgit länge om massa spännande saker, det var bara jag där nämligen. Annars sitter det alltid en massa mammor och barn i väntrummet men nu snattrade vi som två gamla hönor :-D Hon är så go Birgit, man kan prata med henne om allt. Vi diskuterade förlossningsdepressioner och amning igår medans Engla krälade omkring runt hennes fötter och dreglade..haha. Engla gillar verkligen Birgit....så fort hon ser henne så skiner hon upp och ler brett...:-D

Fick massa fina bilder av Linn häromdagen som hon tog när dom var här och åt middag, ska lägga in dom i slutet.

Idag var jag, mamma och Estelle till Åmål för att hadla lite nya kläder till Estelle. Hin börjar ju sjuan imorgon...Gud så stor hon har blivit, redan 13 år och börjar på högstadiet. Känns som om det var igår hon satt hemma på köksgolvet och slog Linn och Nadja i huvudet med grytor...*Bonk* *Aj,aj,aj*

Ska släpa med mig Tommy ner till Åmål nästa vecka så han får handla lite nya kläder till sig själv också...det behövs vill jag lova. Och JAG ska vara smakråd annars vet man inte vad han kommer släpande hem på :-D Hittade ett par riktigt snygga tröjor som jag tror han skulle var skitsnygg i. (Han är alltid skitsnygg i mina ögon ändå men ett upplyft har ju ingen dött av).

Jag är mycket lättat idag med...trodde för en stund att Engla på något mystiskt sätt evetuellt skulle få ett litet syskon. Trots att vi varit mycket noggrana med allt så finns det ju alltid en liten risk och jag har gått och varit livrädd i ett antal dagar men skönt,skönt ingen mer bebis än....(Tack Gud :-D) Det räcker då gott och väl med en beis så länge :-) Måste dock erkänna att jag saknar de där kickarna från insidan men inte så mycket att jag är beredd att skaffa fler barn än inte.

Nej nu ska jag visa er lite fina bilder och sen ska jag nog upp och sova...trött idag. Puss och hej!






Nu då...

Nu har ALLA nästan tjatat öronen av mig och talat om vad kass jag är på att blogga....I Know!

Mycket har hänt sen sist. Att Engla har blivit döpt är väl den största och gosigaste nyheten trots att det knappast räknas som nyhet längre...är typ en vecka sen ju :-D Ska börja med att lägga in lite kort från dopet (som jag har snott från alla andra för jag hade glömt vår kamera *skamsen*)








Sisådär ja...Kanska ska skriva vilka alla är:

De första tre bilderna, från vänster; Joel Iverlöv(Bästa vän och fadder) Nadja Nylén (moster och fadder) Linn Nylén (moster och fadder) Ida Nylén (Kusin och fadder) Jag, Tommy och Engla!

De andra två, från vänster; Joel längst bak, Nadja, Linn, Ida, Jag, Tommy och Gullungen Engla :-)


Igår var Pappa, Linn, Anthony och Nadja här och åt middag. Mycket trevligt. Pappa spenderade hela dagen med oss barn i telefon och sa olika saker till oss allihop så till slut visste ingen av oss någonting...Jösses. De åkte runt 20,00 igår kväll när både Anthony och Engla knappt hängde ihop längre.

Engla har sovit dåligt hela dagen...hon har nog lite ont i magen...igen! Jävla ersättning! Men det verkar som om det går åt rätt håll nu när hon vant sig lite (har bytt från NAN1 till NAN2). Imorgon ska vi till bvc och se om hon växt något :-D Det måste hon ha gjort för hon väger snart lika mycket som Anthony inbillar jag mig :-) Tänk att hon snart är 5 månader....himmel vad fort allt har gått. Jag som tyckte det var igår jag satt med henne i famnen och sa; "Tänk att hon är två hela veckor nu, gud vad fort tiden går!"
Hahaha...Tänkte lägga in lite kort från helgen och idag....


Dagen efter dopet och Engla far fram i GåStolen med Nasse som hon fick
av Joel!

Sötfisen!

Mamma pussar fisen så hon blir alldeles klämd...Stackarn :-D

Go ungen :-D Älskar dig!!!!

Ohej! Se vad jag kan, mamma!

Så här go är min unge efter att hon vaknat från förmiddags tuppluren :-D


Kommer antagligen många fler bilder från dopet så fort jag fått dom över mailade och även fler bilder på Engla :-)

Ja nu har jag mörkare hår som jag skrev i mitt senaste inlägg, hahaha. Här kommer en bild på det också...syns kanske inte eftersom den är i svartvitt men ändå :-D




Mörkare ändå :-)

Ja som sagt nu har frisören varit här och färgat håret...blev aningen mörkare än vad jag hade tänkt mig men fint ändå :-) Brunbränd och fin är jag också...hahaha :-D Ska väl lägga in nån bild här lite senare idag...

Vacker sover igen...hon väckte mig som vanligt vid 5 imorse och skrek på mig...inte grät utan bara skrek. Stoppade nappen i munnen på henne och klappa henne lite i rumpan tills hon somnade om. Förstår inte ens varför hon ska vakan då för, jag menar hon får ju ingen amt eller nå sånt...Jag är en trött mamma idag.

Tommy sydde om klänningen som jag fick hem på posten för ett tag sen. trots att den är beställd efter mitt midje mått såg det ut som en hösäck....typ 5 strl för stor ju...Tommy tog bort typ 20 cm på varje sida eller nå sånt..men nu passar den så fint så :-)

Skorna blev skickade igår...Döh? Hon skyllde på att det hade varit mycket strul och att hon har varit sjuk men jag kan ju tycka att man skickar ett mail och berättar det då, så finns det kanske lite förståelse för att grejerna inte kommer i tid men jag har ju inte hört ett ljud....Gött att behöva köpa ytterligare ett par svindyra skor eftersom de andra inte kommer föränn på måndag...Men sånt är livet. Ska i alla fall ge henne negativt omdöme på Tradera för att hon inte hörde av sig!!! Häxa!

Nej nu ska jag gå och se om mamii (för att citera Nadja) har nå kaffe. Puss och hej!

Störd!

Den där jävla häxan med skorna jag ropade in på Tradera har fortfarande in fått tummen ur arslet och skickat mina skor...de har varit betalda sen måndag förra veckan och hon svarar inte ens på mina mail. Jag ska ju ha dop snart, har ingen aning om vad jag gör om inte de hinner att komma. Jag ska ju inte behöva gå ut och köpa ytterligare ett par bara för att den där jävla apan inte lyckats få i väg dom jag redan ropat in och betalt?! Åååååh jag blir så jävla förbannad!!!!!

Engla sprang omkring i gåstolen idag när vi kom hem från stan :-) Så söt hon är...min skatt! Nu sover hon...tror jag i alla fall. jag lämnade henne och Tommy en stund men jag hoppas han fick henne att sova. Hon har varit jätteduktig i stan idag, bara gnällt lite. Hon vill inte sitta i vagnen längre...helst skulle hon väl upp och gå om hon bara kunde...galna barn :-D Älskar i alla fall min lilla fis över allt annat!

Klippte håret idag :-) Blev bra tyckte jag, väldigt ovant bara. Hon kortade av det rejält så nu går det inte ens ner till brösten...hade ju till rumpan förut. Hon kommer hit på torsdag igen och färgar det också...den andra färgen jag köpte och hade i får håret att skifta i grönt...haha. Inte så snyggt kanske, gå och se ut som om man börjat mögla...hahaha.

Lite omgjord...är ju inte riktigt lika blek...haha
Den här bilden är ju lite väl ljus...riktigt så blek är jag INTE :-D



En till....

Jupp, har hittat ytterligare en helt UNDERBAR låt som jag bara älskar så nu har jag beslutsångest. Tror dock att jag håller mig till den jag valde från början...jag vill ha mer än 1 låt men eftersom vi döper med en anna familj så får dom tydligen också vara med att bestämma hur och vad vi ska spela typ. Prästen sa att han skulle låta dom bestämma alla andra psalmer under dopcermonin så skulle vi få spela en låt i slutet...TACK^^ Nej nu ska jag gå och sova... Natti natt!

En av låtarna vi tänkte ha på dopet!

Tyvärr finns denna låt bara som en kort-version eller hur man ska uttrycka sig. Den är bara 1,39 lång. Jag ville ha en hel låt. Hade den varit längre hade jag lätt tagit den här!

4 Månader

Idag blev lilla snuttan hela 4 månader gammal...helt otroligt vad tiden går fort :-) Trots att jag varit hemma hela tiden och inte varit ifrån henne mer än 1 timma åt gången så känns det ändå som om jag har missat en massa, fattar inte hur folk kan tycka det är tråkigt att vara mammaledig...det finns ju ALLTID nåt att göra eller se :-D Engla ställer sig nu på knä och hoppar som en groda framåt...min duktiga, duktiga lilla älskling!!! Krälar gör hon ju också men det har hon gjort i snart 2 månader så det är inte riktigt lika spännande. Vi får nog snart sänka ner spjälsängen också, hon har börjat klättra mot spjälskyddet och sedan slår hon huvudet i spjälorna när hon försöker ta sig upp...inte bra det heller?! Engla sover nu...en hel timme tidigare än vanligt, kanske beror på värmen, jag vet bara att en tröttare unge får man nog leta länge efter. Stackarn var alldeles förstörd innan vi la oss och jag fick mysa henne till sömns. Jag lägger Engla på armen i dubbelsängen och sjunger för henne :-D Såååå mysigt ju, önskar vi kunde få ligga där jämt. Det gör nog inte Engla, hon är alldeles för äventyrslysten för att ligga i en säng och murkna :-D Det är bra det!

Sitter fortfarande och väntar på att mina vunna auktionsprylar ska landa i brevlådan...inget än! Bara de hinner hit innan dopet, stämmer nog idioterna som påstår sig skicka varan samma dag pengarna kommit in....vore det så hade jag haft allt igår redan men icke!

På tal om dop så har jag, mamma och Tommy bestämt en helt underbar låt att spela efter själva dopcermonin....Vi satt här och snyftade alla tre när vi lyssnade på den :-D

Tänkte lägga in lite nya bilder också, tagna i förrgår och idag!



På väg till Bvc för vägning och mätning!

Filurbebis på filten

Glad bebis på halva filten

Bebis som förväntansfullt väntar på applåder, helt av filten!
De här bilderna är tagna den 29 eller den 30 juli.


Utslagen liten fis på sin 4 månaders dag. Älskar dig hjärtat mitt!!!

Sådär ja...nu ska jag maila över lite bilder till kusin från deras bröllop/dop! Ha det bra! Pussar

RSS 2.0