" The Miracle of Life "

Vet egentligen inte alls vad jag ska skriva mer än att jag är den lyckligaste tjejen och mamman i hela världen. Det har nu gått en hel vecka och en dag sedan min andra lilla ängel kom till jorden och livet känns helt klart mer än underbart! Saga är verkligen som en saga :) Som en vacker, lugn prinsess saga och Engla är(även med trots och allt som hör hennes ålder till) en riktig liten ängel som är väldigt stot över att var stora syster!

Saga föddes alltså den 28/12-2010 kl 20.50

Klockan 10.30 morgonen den 28/12 åkte jag ocj Jimmy in till specialist mödravården för att kolla om det skulle gå att sätta igång mig. Jag hade fruktansvärt ont i bäcken och ischias och kunde knappt leka med Engla utan att ha ont. Ett bra skäl att komma in tyckte spec.mödravården.

Väl där blev jag undersökt av en doktor som sa att jag var 2 cm öppen och hade 25% kvar av tappen. Denna var dessutom stram så hon tvivlade på att det skulle gå att sätta igång mig. Hon svepte mig och sa att en BM från förlossningen snart skulle komma och känna för att se om det gick att applicera prostaglandin gel. Gelen ska mjuka upp tappen och förhoppningsvis utplåna den helt.

Kl 11.00 kom BM och förde mig till ett rum där vi fick lägga våra grejer, skickade ner oss att äta och kl 12.00 var vi tillbaka på förlossningsrummet. Hon undersökte mig och sa att jag inte var ett dugg stram och att gelen skulle garanterat göra sitt jobb. Hon berättade även att en del får värkar av gelen men att det inte var så troligt i mitt fall eftersom det var ganska mycket kvar av tappen. Hon la gelen och 15 minuter senare hade jag små men regelbundna värkar som syntes tydligt på ctg :) Hon kom in efter ytterligare 15 minuter och frågade vad hon nu hade ställt till med :D Låg med ctg sammalagt 1 timme och blev sedan utskickad att gå. Blev även inskriven eftersom värkarna var i gång. Skulle bli undersökt igen vid 18.30 sa hon. Under den tiden var det BM byte och min nya BM Kristina var jätte rolig och trevlig :) Vi var tillbaka på rummet runt 17.00 blev undersökt igen. Värkarna var lite kraftigare och tappen var borta, hon svepte lite igen och vid 18.30 kom doktorn. Vid det laget var värkarna kraftiga men hanterbara. Doktorn tog hinnorna och sa att om inget mer hände inom 1 timme så skulle dropp sättas. Öppen 3 cm.

Vi ringde på BM igen efter ca 45 minuter då värkarna var fruktansvärda. Hon undersökte mig igen....9 cm!!! Jag började nästan grina av lycka och av värkar, haha. Fick lustgas och vankade omkring på golvet inne på förlossningsrummet.

Kl 20.20-30 bad min BM om ett utlåtande av en annan BM. Denne säger då att jag endast är öppen 6 cm i vila och 9 när jag krystar (fick givetvis för tidiga krystvärkar denna gången med) och ber mig att låta bli att krysta. Lättare sagt än gjort eftersom jag har ordentliga krystvärkar men inte är öppen nog mycket. Min BM sätter dropp och vrider upp ett hack för att få igång värkarna så de sista cm ska försvinna snabbare.

Kl 20.40 skojar Jimmy med BM och säger; "Jag tror bebisen är ute före 22.00, jag tror på 21.15". Bm säger då att hon tror det kan dra ut på det längre och gissar på 22.10. Hon går ut och säger att hon snart är tillbaka. Kl är då 20.45.

Kl 20.47 skriker jag att bebisen kommer för jag kände att huvudet gick igenom bäckenet. Jimmy kastar sig på dörren och som tur är kommer BM precis ut från rummet mittemot. När BM kommer in är Sagas huvud redan ute. BM får lite panik eftersom Sagas navelsträng ligger hårt runt halsen ett varv och försöker få en värk till samtidigt som hon får lös navelsträngen. En annan BM är där med och säger åt mig att andas och till min BM att lugna ner sig. Sagas halva kropp är ute men där blir det värkpaus igen och hon går varken få ut eller in (:O) BM trycker till på magen och hon är ute 20.50. Frisk och skriker...Fy så skönt. Jag grinade, Jimmy grinade och Saga grinade. Perfekt med andra ord :D

Ganska omtumlande förlossning. Jag hade panik och skrek när hon kom eftersom dom sagt att det skulle ta tid och att jag INTE fick krysta. Trodde jag hade skadat henne på nåt vis eftersom jag inte kunde hålla tillbaka när huvudet kom men jag hade helt enkelt bara öppnat mig extremt fort och Saga mådde ju utmärkt :)


Saga, 2720g och 49 cm lång!
Blå i ansiktet eftersom halva huvudet också fastnade på hälften precis innna BM kom in.


Min vackra Saga <3

BM räknade med att själva förlossningen tog 2 timmar och 20 minuter då värkarna blev etablerade runt 18.30. Helt ok ;)


Ja sådär ja :) Förlossningsberättelsen har nog massa "fel" för tillfället och blir nog bättre sen när jag får min journal men just nu kan jag inte vara mer detaljerad :PKommentarer
Postat av: Gitsie

Underbar läsning och hon är så otroligt söt. Måste få träffa er snart och krama om er.

Puss ♥

2011-01-05 @ 13:44:40
URL: http://gitsie78.blogg.se/
Postat av: Moggis

flashback, en tår kom ja tack!

2011-01-05 @ 15:37:25
Postat av: Martina, (Emelle på Familjeliv.se)

Grattis till fina Saga! Fin blogg, den komemr jag följa. Kika gärna in på min om du har lust!!

2011-01-06 @ 18:20:46
URL: http://martinaupdate.blogspot.com/
Postat av: Emma

Åhh, så underbart att läsa! Vill höra allt när vi ses över en kaffe (gärna snaaart) haha!!

Underbart fina bilder!

Puss <3

2011-01-09 @ 18:57:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0